انبه چه فوایدی برای سلامتی دارد؟
به گزارش وبلاگ ساعت گلورایا، میوه انبه، طعمی تابستانی و شیرین دارد و برای آنکه بدانیم چه کسانی بیشترین بهره سلامتی را از خوردن این میوه می برند، ابتدا باید معین کنیم که در این میوه پُرفیبر و آبدار چه ترکیباتی نهفته است.
کارلی سدلاچک، متخصص تغذیه در کلینیک کلیولند فواید برجسته این میوه شیرین برای سلامت بدن را با توجه به ویتامین ها و نحوه هضم و جذب آن در بدن شرح می دهد.
انبه سرشار از ویتامین و مواد معدنی و فیبر است. این میوه میزان زیادی مواد مغذی و در عین حال کالری کمی دارد. یک فنجان انبه خردشده 99 کالری و 2.6 گرم فیبر دارد.
بعلاوه با خوردن این میزان انبه، این میزان از مصرف توصیه شده روزانه ویتامین ها و مواد معدنی لازم برای بدن تامین می گردد:
- 67 درصد ویتامین سی (C)
- 20 درصد مس
- 10 درصد ویتامین آ (A)
- 10 درصد ویتامین ای (E)
انبه بعلاوه منبع خوبی از فولات (ویتامین ب 9)، منیزیم، پتاسیم، ویتامین ب6 و ویتامین ک (K) است.
فواید انبه برای سلامت بدن
انبه به تنهایی هیچکدام از مسائل سلامت را رفع نمی نماید، اما قطعا ارزش غذایی فوق العاده ای دارد. وقتی این میوه را به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم می خورید، فواید زیر را برای شما به ارمغان خواهد آورد:
1. سلامت روده تان را بهبود می بخشید
انبه منبع خوبی از هر دو نوع فیبر محلول و نامحلول است. فیبر، کربوهیدراتی در غذا های گیاهی است که نمی توانید آن را هضم کنید. فیبر نامحلول در دستگاه گوارش تجزیه نمی گردد و به حجم مدفوع می افزاید و در نتیجه اجابت مزاج راحت تر می گردد.
دکتر سدلاچک می گوید: رژیم غذایی با فیبر زیاد راهی موثر برای مبارزه با یبوست و نفخ است. فیبر بعلاوه باکتری های مفید در روده را تغذیه و به حفظ تعادل میکروبیوم روده یاری می نماید.
2. وزن مناسب را حفظ می کنید
فیبر فقط برای روده مفید نیست بلکه برای حفظ میزان دور کمر و جلوگیری از بزرگ شدن شکم نیز می تواند مفید باشد. یک مطالعه نشان داد که انبه ممکن است به کنترل گرسنگی یاری کند که این خود می تواند به شما یاری کند به برنامه تغذیه سالم خود پایبند بمانید.
دکتر سدلاچک می گوید: در مقایسه با غذا های کم فیبر، هضم انبه بیشتر طول می کشد. بنابراین، پس از خوردن غذا های تولید شده یا غذا هایی که ممکن است از نظر تغذیه ای متراکم نباشند مانند چیپس، با خوردن انبه کمتر متوجه ضعف و گرسنگی می شوید. با مصرف انبه، بدون احتیاج به مصرف کالری زیاد برای مدتی طولانی تر احساس سیری بیشتری می کنید و در این فرایند مواد مغذی بیشتری نیز دریافت می کنید.
3. تقویت سلامت مو و پوست
ویتامین های آ، ث، و ای (A، C، E) آنتی اکسیدان هایی هستند که وجودشان برای سلامت مو و پوست لازم است. این ویتامین ها به مقابله با آسیب هایی یاری می نمایند که هر روز از محیط به پوست شما وارد می گردد. مصرف مستقیم این ویتامین ها روی پوست می تواند مفید باشد به همین علت است که بسیاری از محصولات مراقبت از پوست حاوی این موادند، اما شما به این مواد مغذی در رژیم غذایی تان نیز احتیاج دارید. انبه می تواند بخشی از این ویتامین های لازم را تامین کند.
سدلاچک می گوید: همه ما برای سلامت پوست خود به ویتامین های آ و ث و ای احتیاج داریم، اما بهتر است آن ها را از غذا های کامل دریافت کنیم نه مکمل های غذایی. مصرف زیاد این ویتامین ها به صورت مکمل های غذایی می تواند مضر و با دارو هایی که مصرف می کنیم تداخل داشته باشد. بعلاوه مدت بیشتری طول می کشد که این مکمل ها در بدن تجزیه شوند. ویتامین ها به صورت مکمل به راحتی جذب نمی شوند. خوردن انبه دز خوبی از این مواد مغذی را بدون خطر های موجود در مکمل ها به بدن شما می رساند.
4. یاری به کاهش کلسترول
فیبر محلول موجود در انبه می تواند به کاهش کلسترول کلی و کلسترول ال دی ال (LDL) یاری کند (این همان کلسترول بد است که باعث ایجاد پلاک در رگ های خونی می گردد که جریان خون و اکسیژن را مسدود می نماید).
سدلاچک می گوید: میزان فیبر محلول در انبه به میزان آنچه در غلات کامل یا میوه های پوست دار یافت می گردد نیست، با وجود این، مفید است.
5. یاری به تنظیم فشار خون
به بدن بسیاری از مردم پتاسیم کافی نمی رسد. پتاسیم ماده ای معدنی است که به مقابله با اثر سدیم (موجود در نمک خوراکی) در بدن یاری می نماید. سدیم بیش از حد و پتاسیم ناکافی ممکن است به فشار خون بالا یا هایپرتنشن منجر گردد.
سدلاچک می گوید: فشار خون بالا هیچ علامتی ندارد، بنابراین، بدون معاینه نمی توانید متوجه شوید که فشارتان بالا است. به همین علت است که همواره باید معاینه سالانه شوید. پتاسیم به مبارزه با فشار خون بالا یاری می نماید که عامل خطرناک اصلی در ابتلا به بیماری های قلبی و سکته است. خوردن انبه و سایر غذا های سرشار از پتاسیم در روز به تقویت سلامت قلب و عروق شما یاری می نماید.
افرادی که بیماری مزمن کلیوی (CKD) دارند یا دارو های خاصی مصرف می نمایند، ممکن است احتیاج به محدود کردن مصرف پتاسیم داشته باشند. در خصوص میزان پتاسیمی که در روز باید مصرف کنید با پزشک خود مشورت کنید.
6. یاری به پیشگیری از ابتلا به برخی از انواع سرطان
انبه سرشار از آنتی اکسیدان ها است که موادی طبیعی اند که از سلول های شما در برابر آسیب محافظت می نمایند. انبه حاوی نوع خاصی از آنتی اکسیدان به نام مانگیفرین است که در برابر آسیب هایی که منجر به سرطان می گردد از سلول ها محافظت می نماید.
تعیین شده است که مانگیفرین احتمالا خطر ابتلا به سرطان های مغز، پستان، دهانه رحم، روده و پوست را کاهش می دهد.
دکتر سدلاچک می گوید: هیچ غذایی نمی تواند به طور کامل از شما در برابر سرطان محافظت کند، اما انبه قطعا حاوی مواد مغذی ضدسرطان است. خوردن انبه و دیگر محصولات به جای غذا های تولید شده، راهی موثر برای کاهش خطر کلی ابتلا به سرطان است.
حساسیت به انبه
همواره قبل از خوردن انبه آن را کاملا بشویید و پوست بگیرید. اگرچه پوست انبه خوراکی است، اما بهتر است از خوردن آن خودداری کنید، زیرا حاوی اوروشیول است، روغنی طبیعی که مسوول خارش های ناشی از پیچک سمی و بلوط است.
سدلاچک هشدار می دهد: برخی از افراد بر اثر تماس با پوست انبه دچار واکنش آلرژیک می شوند، اما برخی دیگر هیچ واکنشی نشان نمی دهند. اگر هنگام پوست کندن انبه دچار خارش دست می شوید، برای شستن و پوست کندن آن دستکش به دست کنید.
منبع: ایسنا
منبع: فرارو