قرص ریواروکسابان (Rivaroxaban) چیست؟

به گزارش وبلاگ ساعت گلورایا، قرص ریواروکسابان (Rivaroxaban) نوعی ترکیب ضد انعقاد خون یا همان رقیق کننده خون است که از تشکیل لخته های خونی جلوگیری نموده و درنتیجه خطر سکته قلبی و مغزی را کاهش می دهد. خونریزی از شایع ترین عوارض این دارو است.

قرص ریواروکسابان (Rivaroxaban) چیست؟

انعقاد خون در رگ ها از دلایل عمده سکته های قلبی و مغزی است. به همین دلیل است که پزشکان معمولا برای افرادی که سابقه سکته داشته اند مصرف داروهای ضد انعقاد خون همچون قرص وارفارین و قرص ریواروکسابان را پیشنهاد می دهند. در ادامه با قرص ریواروکسابان و موارد استفاده ان بیشتر آشنا می شوید.

قرص ریواروکسابان چیست؟

قرص ریواروکسابان (Rivaroxaban) نوعی ترکیب ضد انعقاد خون یا همان رقیق نماینده خون است که از تشکیل لخته های خونی جلوگیری می نماید. از این دارو همچنین در افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی استفاده شده و به کاهش خطر سکته مغزی ناشی از لخته خون یاری می نماید.

این دارو به صورت قرص های 10، 15 و 20 میلی گرمی موجود است. ریواروکسابان پس از مصرف خوراکی به سرعت جذب می گردد.

چنانچه خود یا نزدیکانتان سابقه ابتلا به سکته قلبی داشته و قصد دارید در آینده از بروز مجدد آن پیشگیری کنید لینک زیر در این زمینه به شما یاری خواهد نمود.

علائم سکته قلبی چیست؟ + راه های جلوگیری و پیشگیری از آن

نام های تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی:

نام های تجاری Xarelto
موارد مصرف جلوگیری از لخته شدن خون
عوارض خونریزی
تداخل دارویی کتوکونازول، ایتراکونازول، وریکونازول، ریتوناویر، فنی توئین، کاربامازپین، ریفامپین، نظیر آنتی پلاکت ها، مهارنماینده های ضد التهاب غیراستروئیدی

مقدار و نحوه مصرف

میزان دقیق مصرف این دارو باید توسط پزشک معین گردد. به طور معمول 10 میلی گرم از این دارو به صورت خوراکی و یک بار در روز تجویز می گردد.

نکاتی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید

  1. شایع ترین عارضه ریواروکسابان خونریزی میباشد.
  2. ریواروکسابان در بیماران مبتلا به نارسایی کلیه، نارسایی کبد یا مبتلایان به بیماری های کبدی بااحتیاط فراوان باید مصرف گردد.
  3. توصیه می گردد قرص ریواروکسابان را به همراه غذا مصرف کنید.
  4. آب گریپ فروت سطح و اثرات دارو را افزایش می دهد. بنابراین با احتیاط باید مصرف گردد.
  5. این دارو باید حداقل 24 ساعت قبل از جراحی قطع گردد.
  6. مصرف این دارو در دوران بارداری و شیردهی بااحتیاط و طبق نظر پزشک باید صورت گیرد.
  7. در صورت ابتلا به هر نوع بیمری قبل از مصرف این دارو با پزشک مشورت کنید.
  8. دارو را هر روز در زمان های مشخصی مصرف کنید.

توصیه ها و مراقبت های پرستاری

  • با توجه به دفع کلیوی بخشی از این دارو و کاهش عملکرد کلیه ها در سالمندان، می بایست کلیرانس کلیوی در سالمندان حتی با وجود طبیعی بودن کراتینین سرم، محاسبه گردد و در صورت افت کلیرانس کراتینین به کمتر از 50 ml/min بر اساس بروشور دارو، کاهش دوز صورت گیرد.
  • برای بیماران AF در کلیرانس کراتینین کمتر از 15 و برای سایر اندیکاسیون ها در کلیرانس کراتینین کمتر از 30 ممنوعیت مصرف دارد.
  • در افرادی که داروهای ضد انعقاد مصرف می نمایند در صورت بی حسی اپی دورال یا نخاعی، ممکن است خونریزی و فلج موقتی ایجاد گردد.
گروه سلامت وبلاگ ساعت گلورایامنبع: setare.com

به "قرص ریواروکسابان (Rivaroxaban) چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قرص ریواروکسابان (Rivaroxaban) چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید