چهار عامل نابودگر ازدواج

به گزارش وبلاگ ساعت گلورایا، بنفشه دولت آبادی روان درمانگر و مشاور خانواده نوشت: یک محقق بعد از 50 سال پژوهش و مطالعه، پیروز شده که عامل اصلی نابودی ازدواج ها را کشف کند.

چهار عامل نابودگر ازدواج

دکتر جان گاتمن روان شناس سرشناس در جدیدترین کتاب خود چه چیزی طلاق را پیش بینی می نماید؟، بر اساس مطالعاتی که روی 40 هزار زوج انجام داده، چهار نوع از مشکل سازترین انواع ارتباط در زندگی مشترک را این طور شناسایی و اعلام نموده است: تحقیر: بی احترامی به شریک زندگی خود (به عنوان نمونه؛ برچسب زدن، توهین، چشم غره رفتن، تمسخر)؛ انتقاد: حمله به شخصیت او؛ حالت تدافعی: محافظت از خود در برابر انتقاد با بهانه جویی یا سرزنش کردن؛ بی اعتنایی: کناره گیری از برقراری ارتباط با نادیده گرفتن، توجه نکردن یا مشغول نشان دادن خود. در ادامه نکاتی درباره این 4 عامل و دلایل مخرب بودن شان مطرح خواهیم کرد.

بی احترامی

از عوامل اصلی در طلاق عاطفی و جدایی زوج ها، تحقیر و اهانت طرف مقابل است. قطعا احترام یکی از پایه های اساسی یک رابطه عاطفی سالم و پیروز است. وقتی طرف مقابل تان در رابطه عاطفی مدام شما را تحقیر کند و به خاطر هر مسئله ای شما را نادیده بگیرد، بدون شک آسیب روحی زیادی به شما وارد می گردد. در زوج ها این مسئله باعث کمبود عزت نفس هم می گردد. تحقیر و بی احترامی در رابطه عاطفی باعث می گردد کیفیت رابطه تان هم به شدت کاهش پیدا کند به طوری که زوج ها قادر نیستند به درستی درباره ادامه زندگی خود تصمیم بگیرند.

زیر سوال بردن شخصیت همسر

تخریب کردن در روابط زوج ها، اغلب با مفاهیم منفی همراه است، اما اگر دقت کنیم واقعیت این است که منفی یا مثبت بودن انتقاد به روش انتقاد کردن و انتقاد پذیر بودن شخص مقابل بستگی دارد. تخریب کردن از شریک زندگی با شکایت کردن از اوضاع و شرایط فرق دارد. شکایت معمولا به موضوعات خاص مربوط می گردد در حالی که تخریب دقیقا حمله به شخصیت همسر است. باید بتوانید با شریک زندگی تان به گونه ای مسالمت آمیز صحبت و از او درباره بعضی از رفتار های آسیب رسان انتقاد کنید و از او بخواهید مستقیم و به صراحت شخصیت شما را زیر سوال نبرد. سعی کنید به جای این که به طور ناگهانی همسرتان را زیر بمب انتقاد های خود قرار دهید، زمان و مکان مناسبی را برای آغاز مکالمه برنامه ریزی کنید.

بهانه جویی یا سرزنش

حالت تدافعی گرفتن و محافظت از خود در برابر انتقاد و بهانه جویی یا سرزنش کردن طرف مقابل هم مشکل زاست. یکی از اشتباهات رایج زوج ها حالت تدافعی گرفتن یکی از افراد یا هردوی آن ها نسبت به یکدیگر است. این افراد بر سر اختلاف خود خیلی سریع سنگر می گیرند و همه مسائل را از همسر خود می دانند و خود را از این مسائل تبرئه می نمایند، اما آن چه باید بدانیم این است که در موارد بسیاری زوج ها در صورت روبرو شدن با تعارض و اختلاف هردو به یک مقدار سهیم هستند و نمی توان یکی را دلیل تمام مسائل و فرد دیگری را عاری از هر مشکل دانست. زن و مرد هر دو در ایجاد مشکل مقصر هستند و برای آن باید همکاری وبه یک مقدار برای بهبود شرایط خود کوشش نمایند، در غیر این صورت، پایداری و کیفیت زندگی مشترک شان با خطرات زیادی روبه رو خواهد شد.

بی اعتنایی

بی اعتنایی به معنای کناره گیری از برقراری ارتباط یا نادیده گرفتن، توجه نکردن و مشغول نشان دادن خود در برابر همسر است. زمانی که یک یا هر دو زوج فکر می نمایند شریک شان همواره هست و هیچ کوششی برای بهبود و نگهداری رابطه نمی نمایند، در واقع بی توجهی یا غفلت در رابطه اتفاق می افتد و در چنین شرایطی فرد برای ارتباط با همسرش وقت نمی گذارد و تمایلی به تقویت کردن رابطه هم ندارد. در واقع یکی از مهم ترین دلایل وارد شدن به رابطه عاطفی برطرف احتیاج های عاطفی است که زن و مرد به صورت تکاملی به آن احتیاج دارند. گاهی این بی توجهی ابزاری برای تنبیه طرف مقابل است. زمانی که نمی توانند اختلاف زناشویی خود را از راه تبادل نظر حل نمایند از این ابزار معمولا استفاده می نمایند. بی شک بی توجهی ها می تواند دلایل زیادی داشته باشد که در هر حال حس ناکافی بودن و سرخوردگی به زوج دست می دهد و به طورقطع باعث بالارفتن اختلافات زوج ها می گردد.

منبع: فرارو

به "چهار عامل نابودگر ازدواج" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چهار عامل نابودگر ازدواج"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید