تخته گوشت را در 7 مرحله با سرکه تمیز کنید
به گزارش وبلاگ ساعت گلورایا، تخته برش گوشت بنا به دلایل مهمی باید به صورت مداوم و به روش های صحیح تمیز گردد، برای تمیز و ضدعفونی کردن تخته برش گوشت به چند ماده احتیاج دارید.
تخته برش چوبی وسیله ای مهم در آشپزخانه برای تهیه غذا و برش مواد غذایی است. تا به امروز در خصوص بیماری های ناشی از باکتری هایی چون سالمونلا و ای کلای بر روی تخته های برش چوبی بحث شده است. مطالعات ثابت نموده است که اگر این تخته ها به درستی تمیز نشوند، می توانند منشا بیماری باشند. مراحل تمیز کردن تخته برش را در این مطلب از مجله اینترنتی دلتا بخوانید.
مراحل تمیز کردن تخته برش
در ادامه 7 مرحله برای تمیز کردن تخته برش چوبی را آنالیز می کنیم.
شستشو با آب گرم
برای آغاز کار ابتدا به جامانده غذا را با آب گرم تمیز نموده و بشویید، از یک اسفنج یا اسکاچ نرم برای ازبین بردن لکه های چسبناک غذا بهره ببرید. مطمئن شوید که هیچ ماده غذایی روی تخته برش وجود ندارد تا از آلودگی بیشتر پیشگیری گردد. شستشوی سریع تخته برش به ویژه هنگام کار با گوشت بسیار مهم است.
استفاده از مایع ظرف شویی
سپس چند قطره مایع ظرف شویی را به آب گرم اضافه نموده و با استفاده از اسفنج دو طرف تخته برش چوبی را پاک کنید اما مراقب باشید که تخته برش در محلول خیس نخورد. توجه داشته باشید از ماشین ظرف شویی برای شستن تخته برش استفاده نکنید زیرا گرمای زیاد و قرارگرفتن در معرض آب باعث ایجاد شکاف در چوب خواهد شد.
پاک کردن لکه های روی تخته
حال وقت آن است که لکه ها را از تخته پاک کنید، اگر تغییر رنگ یا لکه ای روی آن وجود دارد، ابتدا مقداری جوش شیرین روی قسمت موردنظر بپاشید و در نهایت به منظور پاک کردن و ازبین بردن لکه از اسکرابر ظرف شویی یا نصف لیمو بهره ببرید. اسید موجود در لیمو باعث افزایش قدرت پاک کنندگی و روشن شدن لکه ها خواهد شد.
برطرف جرم مواد غذایی
حال تخته را در آب گرم بشویید تا همه به جامانده و جرم مواد غذایی از روی آن پاک گردد سپس تخته را با یک پارچه نرم یا دستمال کاغذی خشک کنید.
اسپری سرکه
پس از شستشو، کمی سرکه سفید مقطر را در بطری اسپری ریخته و روی تخته چوبی اسپری کنید. اسید موجود در سرکه به عنوان ضدعفونی کننده برای استفاده روزانه عمل می نماید. بعلاوه می توانید به جای سرکه سفید از محلول 3٪ پراکسید هیدروژن بهره ببرید.
خشک کردن تخته
پس از تمیزکاری و ضدعفونی کردن، تخته چوبی را در آبچکان ظروف قرار دهید تا کاملاً خشک گردد. توجه کنید که تخته را روی پیشخوان آشپزخانه قرار ندهید زیرا قسمت پشت تخته در صورت خیسی متورم خواهد شد.
روغن کاری تخته
تخته برش چوبی را روغن کاری کنید، اگر تخته برش شما کدر یا در هنگام لمس کمی زبر به نظر برسد باید روغن کاری و نرم گردد. تا جای ممکن از روغن زیتون یا روغن مخصوص پخت وپز استفاده نکنید زیرا ممکن است طی استفاده، روغن گرم شده و روان گردد. در عوض از روغن معدنی کاملاً تصفیه شده مخصوص استفاده نمایید. بدین صورت که یک لایه از این روغن معدنی را به یک طرف تخته برش بمالید و آن را با دستمال کاغذی به طور یکنواخت پخش کنید.
اجازه دهید روغن حداقل دو ساعت یا یک شب بر روی تخته بماند و سپس مراحل را برای سمت دیگر نیز تکرار کنید. روغن اضافی را با دستمال کاغذی پاک کنید و تخته را به صورت پهلو یا قائم به دیوار یا مکانی تکیه دهید تا کاملاً خشک گردد. روغن تمام گوشه ها و شکاف های الیاف چوب را پرنموده و از ورود آب و باکتری به صفحه پیشگیری می نماید.
پیشنهاد مطالعه: مطلب زیاده روی در مصرف زیره سبز چه خطراتی دارد! را بخوانید.منبع: پیام دلتا