خوابیدن با دهان باز نشانه بیماری است؟

به گزارش وبلاگ ساعت گلورایا، عادت به باز گذاشتن دهان به ویژه زمان خوابیدن می تواند نشانه اختلال تنفسی باشد.

خوابیدن با دهان باز نشانه بیماری است؟

موضوعی که ما کمتر به آن توجه می کنیم این است که باید به وسیله بینی نفس بکشیم، چون داخل بینی پرزهای ریزی وجود دارد که آلودگی هوا را می گیرد و هوای تا حدودی تصفیه شده را به داخل ریه ها می فرستد اما بسیاری از افراد به دلایل مختلف به وسیله دهان نفس می کشند. جالب است بدانید این نوع نفس کشیدن نشانه مسئله ای در سیستم تنفسی است و عوارضی دارد که در ادامه به آن می پردازیم:

معاینه پزشک لازم دارید

عادت به بازگذاشتن دهان می تواند یکی از نشانه های اختلال تنفسی دستگاه تنفسی فوقانی باشد، بنابراین توصیه متخصصان در این خصوص این است که اگر فردی از راه دهان تنفس می نماید یا هنگام خواب دهان او باز می ماند باید هر چه سریع تر برای آنالیز دقیق به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کند.

علت رایج

احتمال خوابیدن با دهان باز در افراد مبتلا به آسم و آپنه خواب بیشتر است و مردان نسبت به زنان بیشتر مبتلا می شوند به طوری که براساس نتایج یک مطالعه، تقریبا یک سوم از مردان در هنگام خواب به وسیله دهان نفس می کشند اما در زنان این آمار تنها 5 درصد است. دو علت دیگر که دهان فرد در طول خواب باز می ماند مکیدن شست یا لکنت زبان مداوم است. مکیدن انگشت یک رفتار رایج در بچه ها است اما وقتی این رفتار در دوران کودکی طولانی گردد، باعث می گردد دهان کودک در هنگام خواب و احتمالا از روی عادت باز بماند.

پیامد زیبایی خوابیدن با دهان باز

محققان می گویند که خوابیدن با دهان باز به میزان نوشیدن نوشابه های گازدار در زمان قبل از خواب، به دندان ها آسیب می زند. نفس کشیدن از راه دهان، باعث خشک شدن دهان می گردد و اثر محافظتی بزاق را در کشتن باکتری موثر در اسیدی شدن دهان از بین می برد. با توجه به افزایش سطح اسید دهان خوابیدن با دهان باز موجب فرسایش و پوسیدگی دندان ها می گردد. در بعضی افراد این سطح اسیدی به 3/6 می رسد که برای فرسایش مینای دندان کافی است و شبیه نوشیدن نوشابه گازدار قبل از خواب است.

دندان بدفرم

در بچه ها تنفس به وسیله دهان ، رشد فک بالایی را افزایش می دهد. دندان های بد فرم ممکن است نشان دهنده تنفس مداوم و مزمن با دهان باشد.

مشکل بلع

تنفس به وسیله دهان باعث خشک شدن دهان می گردد. چون وقتی دهان شما خشک می گردد احتمالا به جای این که دهان را ببندید، زبان را به جلو فشار می دهید تا قورت دهید . در بلعیدن نرمال، زبان به سقف دهان فشار می آورد و امواجی را ایجاد می نماید که غذا را به معده و شکم می فرستد. با این حال تنفس با دهان باعث می گردد هوای بسیار بیشتری را قورت دهید که می تواند بر برگشت اسید معده تاثیر بگذارد.

منبع: همگردی

به "خوابیدن با دهان باز نشانه بیماری است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خوابیدن با دهان باز نشانه بیماری است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید