نامه عجیب وزیر آموزش و پرورش به رئیسی
به گزارش وبلاگ ساعت گلورایا، وزارت آموزش و پرورش هم مثل بقیه اعضای کارگروه یک رای برای تصمیم گیری دارد و این طور نیست که بدون هماهنگی های لازم، بدون در نظر گرفتن سلامت دانش آموزان بتواند تصمیم بگیرد.
وزیر آموزش و پرورش در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع وبلاگ ساعت گلورایا اظهار داشت که طی نامه ای به رئیس جهور پیشنهاد داده است که مدارس تعطیل نشوند مگر در موارد نادر و حاد، یوسف نوری ادامه داده است: حقیقتا ما نگران دانش آموزان به علت این تعطیلی ها هستیم. شما می دانید آموزش مجازی در دوره آموزش عمومی و پیش دبستانی کارایی لازم را ندارد ولو اینکه می دانید همکاران ما زحمت زیادی را در این زمان می کشند.
او گفته است: وقتی مدارس تعطیل می شوند اینگونه نیست که دانش آموزان در خانه بمانند و در بیشتر شهرهای ما دانش آموزان بیرون می آیند و با دوستان خود بازی می نمایند و حضور موثر در کلاس درس ندارند و این چیزی است که باعث نگرانی معلمان و اولیا می گردد.
وزیر آموزش و پرورش از حالا اعلام نموده است که هفته آینده تعطیل نیست.
اولین سوالی که بعد از این اظهارنظرهای وزیر آموزش و پرورش به فکر می رسد این است که اساسا او چنین اختیاراتی دارد و می تواند شخصا درباره آلودگی هوا و تعطیلی مدارس تصمیم بگیرد؟
برای پاسخ به این سوال باید برویم سراغ آیین نامه اجرایی تبصره 3 ماده 3 قانون هوای پاک، همان قانونی که می گوید در مواقع اضطرار آلودگی هوا یعنی مواقعی که استمرار پایداری جوی (بر اساس اعلام سازمان هواشناسی کشور) یا افزایش مقدار غلظت آلاینده ها (بر اساس اعلام وزارت بهداشت با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست) در کوتاه مدت، سلامت انسان و محیط زیست را دچار مخاطره جدی کند، باید کارگروهی در استانداری تشکیل گردد تا تصمیمات لازم گرفته گردد.
بدین ترتیب در شرایط پایداری و وارونگی دما در صورتی که سازمان هواشناسی برای حداقل 48 ساعت پدیده وارونگی دما و پایداری را پیش بینی کند، وزارت بهداشت یکی از شرایط سه گانه هشدار، اضطرار و بحران را با توجه به مقدار آلاینده ها اعلام می نماید و پس از کارگروه مورد نظر با حضور نمایندگان سازمان حفاظت از محیط زیست، وزارت بهداشت، وزارت کشور و سازمان هواشناسی با مسئولیت استانداری تصمیمات لازم را اتخاذ می نماید.
یادداشت عجیب وزیر آموزش و پرورش به رئیسی/دانش آموزان را که نمی توان در منزل قفل و زنجیر کرد
یکی از تصمیمات رایج در این شرایط، تعطیلی مدارس، اجرای طرح زوج و فرد و ممنوعیت تردد در سطح شهر، تعطیلی کارخانه های آلاینده و در نهایت تعطیلی ادارات در شرایط بحرانی است.
داریوش گل علیزاده، سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست با تایید این روند برای تصمیم گیری درباره تعطیلی مدارس می گوید: تصمیمات این کارگروه کاملا آنی و کوتاه مدت است تا مردم کمترین آسیب را از خطرات آلودگی هوا ببینند و هم اینکه هوا به مرحله خیلی خطرناک نرسد.
او ادامه می دهد: وزارت آموزش و پرورش هم مثل بقیه اعضای کارگروه یک رای برای تصمیم گیری دارد و این طور نیست که بدون هماهنگی های لازم، بدون در نظر گرفتن سلامت دانش آموزان بتواند تصمیم بگیرد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه باید زمینه های دورکاری والدین و آموزش آنلاین به خوبی فراهم گردد، می گوید: مردم و دانش آموزان را که نمی توان در منزل قفل و زنجیر کرد، و به این علت که ممکن است بعضی از دانش آموزان در منزل نمی مانند برای همه در هوای آلوده و مضر تصمیم به بازگشایی مدارس گرفت.
او معتقد است که در هر حال تصمیم برای تعطیلی مدارس در هوای آلوده که برای دانش آموزان و سلامتی شان مضر است، تصمیمی نیست که از قبل گرفته گردد.
لازم به ذکر است که برای پیگیری این موضوع و گرفتن اطلاعات بیشتر با تلفن همراه سخنگوی وزارت آموزش و پرورش تماس گرفته شد که تا لحظه انتشار این مطلب، تماس ها بی پاسخ ماند.
منبع: فرارو