کشف راهروی مخفی 9 متری در هرم بزرگ جیزه در اهرام ثلاثه مصر
به گزارش وبلاگ ساعت گلورایا، یک راهروی پنهان مرموز در اعماق هرم بزرگ جیزه مصر برای اولین بار دیده شد. دالانی ناتمام به طول 9 متر در پشت ورودی اصلی هرم که به باور کارشناسان احتمالا برای کاهش وزن هرم ساخته شده است.
به گزارش روزیاتو، دانشمندان این گذرگاه را در سال 2016 کشف کردند، اما نمی خواستند برای دسترسی به آن، به این بنای تاریخی 4500 ساله آسیب وارد کنند؛ بنابراین پروژه ای چندساله را آغاز کردند تا از اسرار پنهان در دل این حفره باخبر شوند.
متخصصان توانستند با استفاده از یک دوربین آندوسکوپی و تکنیکی به نام رادیوگرافی موآن پرتو کیهانی، برای اولین بار از این راهرو نقشه برداری کنند و تأیید کنند که طول آن 30 فوت (9 متر) و عرض آن 7 فوت (2.1 متر) است. آن ها همچنین گفتند که این دالان مخفی احتمالا برای کمک به بازتوزیع وزن هرم در اطراف ورودی یا اتاقک دیگری که هنوز کشف نشده طراحی شده است.
رادیوگرافی موآن پرتو کیهانی، که از طریق متخصصان دانشگاه ناگویا ژاپن ساخته شده است، سطح تشعشعات عبوری از دیواره های هرم را ردیابی می کند. هنگامی که این تکنیک نقشه واضحی از راهرو را در اختیار محققان قرار داد، آن ها از یک دوربین کوچک مشابه دوربین های مورد استفاده در روش های پزشکی استفاده کردند.
هرم بزرگ جیزه به ارتفاع 479 فوت (146 متر) که به عنوان مقبره های سلطنتی در حدود 2560 سال قبل از میلاد ساخته شد، تنها یکی از عجایب هفتگانه جهان باستان است که هنوز پابرجاست. تا زمان ساخت برج ایفل در سال 1889، این برج بلندترین بنای ساخته شده از طریق بشر بود.
مقامات مصری روز گذشته خبر این کشف اسرارآمیز را اعلام کردند و گفتند که این راهروی ناتمام که در پشت ورودی اصلی واقع شده است می تواند به آگاهی بیشتر درباره چگونگی ساخت هرم کمک کند.
به گفته مصطفی وزیری، رئیس شورای عالی آثار باستانی مصر، این راهرو احتمالا برای کاهش وزن هرم در ورودی اصلی، 22 فوت (7 متر) پایین، یا در اتاق و فضای دیگری که هنوز کشف نشده، ساخته شده است.
او پس از یک کنفرانس مطبوعاتی که مقابل این هرم برگزار شد به وبلاگ ساعت گلورایا گفت: ما به کاوش هایمان ادامه خواهیم داد تا ببینیم چه کاری می توانیم انجام دهیم… تا بفهمیم در زیر آن یا انتهای این راهرو چه چیزی می توانیم پیدا کنیم.
تصور می شود در قسمت دیگری از هرم، پنج اتاق بالای مقبره پادشاه نیز برای بازتوزیع وزن این سازه بزرگ وجود داشته باشد. وزیری اشاره کرد که این احتمال وجود دارد که فرعون بیش از یک اتاق دفن داشته باشد.
منبع: فرارو