16 خاصیت شیر بادام که آن را به یک خوراکی مفید تبدیل می نماید

به گزارش وبلاگ ساعت گلورایا، شاید شما هم دوست داشته باشید بدانید شیر بادام چیست و چه خواصی دارد. افرادی که در پی شیرهای غیرلبنی جایگزین هستند به احتمال زیاد با شیر بادام برخورد نموده اند و این سوال به ذهنشان خطور نموده است که آیا شیر بادام خوب است؟ فرقی نمی کند که گیاهخوار باشید، بدنتان تحمل خوردن لاکتوز را نداشته باشد یا حتی از طعم شیر خوشتان نیاید؛ در همه این حالات شیر بادام یک جایگزین عالی برای شیر لبنی محسوب می گردد.

16 خاصیت شیر بادام که آن را به یک خوراکی مفید تبدیل می نماید

شیر بادام یک نوشیدنی مغذی و کم کالری است که از قدیم بسیار محبوب بوده. شیر بادام از ترکیب بادام آسیاب شده و آب به دست می آید که در سرانجام باید آن را از صافی رد کرد. ظاهر نهایی این ترکیب شبیه به شیر ولی با طعمی آجیلی و مطبوع است. این نوشیدنی خوشمزه سرشار از مواد مغذی مانند کلسیم، ریبوفلاوین، ویتامین E و ویتامین D است.

با وجود معروفیت زیاد شیر بادام، این نکته را به خاطر داشته باشید که این شیر پروتئین یا کلسیم کافی را به عنوان یک جایگزین کامل فراهم نمی نماید بنابراین حتما این دو مورد را از سایر منابع غذایی تامین کنید. یک فنجان شیربادام شامل تنها یک گرم پروتئین و دو میلی گرم کلسیم است که همین مقدار شیر گاو 8 گرم پروتئین و 300 میلی گرم کلسیم دارد. همواره برچسب روی شیر بادام را مطالعه نموده و شیر بادامی که کمترین مقدار مواد نگهدارنده و مواد افزودنی را دارد را انتخاب کنید.

با خواندن این مطلب علاوه بر آشنا شدن با خواص شیر بادام می توانید طرز تهیه شیر بادام را هم یاد بگیرید و آن را در خانه تهیه کنید.

1. به مدیریت وزن یاری می نماید

یک فنجان شیر بادام 60 کالری انرژی دارد این در حالی است که یک فنجان شیر پر چرب 146 کالری، شیر دارای 2 درصد چربی 122 کالری، شیر دارای یک درصد چربی 102 کیلو کالری و شیر کم چرب دارای 86 کالری انرژی هستند. بنابراین شیر بادام جایگزینی عالی برای حفظ یا از دست دادن وزن به شمار می رود.

2. کم کالری است

شیر بادام نسبت به شیر گاو کالری کمتری دارد. با وجود این که بادام یکی از مغزهای پرکالری محسوب می گردد، شیر بادام کم کالری است؛ چرا که با توجه به روند تهیه شیر بادام، مقدار کمی بادام در یک لیوان شیر بادام وجود دارد.

به همین جهت شیر بادام برای لاغری و کسانی که قصد کاهش وزن دارند گزینه خوبی محسوب می گردد. یک لیوان (240 میلی لیتر) شیر بادام شیرین نشده، 30 تا 50 کالری دارد. در حالی که همین مقدار شیر گاو کامل 146 کالری دارد؛ یعنی 65 الی 80 درصد کالری بیشتر.

محدود کردن کالری مصرفی روش خوبی برای کاهش وزن است؛ خصوصا در صورتی که با ورزش همراه گردد. کم کردن حتی 5 الی 10 درصد وزن بدن هم می تواند برای جلوگیری و کنترل مسائلی مانند دیابت، مفید باشد.

اگر قصد کاهش وزن دارید، به راحتی می توانید مصرف 2 الی 3 وعده لبنیات در روز را با شیر بادام جایگزین کنید و حدود 348 کالری از مقدار کالری دریافتی روزانه خود کم کنید. از آنجا که خیلی از برنامه های کاهش وزن، مصرف کمتر از 500 کالری به صورت روزانه را توصیه می نمایند، نوشیدن شیر بادام می تواند یک راه ساده برای کاهش وزن و لاغری شما باشد.

به یاد داشته باشید شیر بادام شیرین شده کارخانه ای می تواند کالری بیشتری داشته باشد، چرا که به آن قند اضافه شده است. بعلاوه هنگامی که در تهیه شیر بادام خانگی آن را از صافی رد نکنیم، حاوی مقدار بیشتری بادام خواهد بود و در نتیجه کالری بیشتری خواهد داشت. از این رو بهتر است شیر بادام خانگی را با پارچه تمیز صاف کنید.

3. قند کمی دارد

شیر بادام شیرین نشده قند بسیار کمی دارد. یک لیوان شیر بادام (240 میلی گرم) حاوی 1 الی 2 گرم کربوهیدرات است که بیشتر آن از نوع فیبر است. در مقایسه، 1 لیوان شیر گاو (240 میلی گرم) حاوی 13 گرم کربوهیدرات است که بیشتر آن هم تبدیل به قند می گردد.

بسیار مهم است که بدانید بیشتر شیرهای بادام کارخانه ای، حاوی شکر افزوده هستند. این نوع از شیرهای بادام معمولا حاوی 5 تا 17 گرم قند در هر لیوان هستند. از این سو بسیار مهم است که همواره جدول ارزش غذایی و ترکیبات را از روی برچسب روی بسته بندی مطالعه کنید.

شیر بادام شیرین نشده برای کسانی که مصرف مواد قندی را محدود نموده اند بسیار مناسب است. برای مثال افراد دیابتی معمولا باید مقدار مصرف قند و کربوهیدرات روزانه خود را محدود نمایند. جایگزین کردن شیر بادام با شیر گاو برای رسیدن به این هدف بسیار مفید است.

4. تاثیر بسیار کمی بر قند خون دارد

شیر باد ام (بدون هیچگونه افزودنی) کربوهیدرات بسیار کمی دارد و این بدان معنا است که قند خون را به صورت قابل توجهی بالا نمی برد. همین مساله باعث می گردد خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد. به علت شاخص قند یا گلیسمی پایین بدن از کربوهیدرات ها به عنوان انرژی استفاده می نماید بنابراین قندها به صورت چربی ذخیره نمی شوند.

5. قلب را سالم نگه می دارد

هیچ کلسترول یا چربی اشباع شده ای در شیر باد ام وجود ندارد. علاوه بر این مقدار سدیم آن پایین و مقدار چربی های سالم (مانند اسیدهای چرب امگا که اغلب در ماهی وجود دارند) آن زیاد است که از فشار خون بالا و بیماری های قلبی پیشگیری می نماید.

6. سرشار از ویتامین E است

بادام به طور طبیعی سرشار از ویتامین E است. می توانید 37 درصد احتیاج روزانه به ویتامین E را با مصرف تنها 28 گرم بادام تأمین کنید. با این که شیر بادام هم سرشار از ویتامین E است، بسیاری از کمپانی های فراورینماینده به آن ویتامین E اضافه می نمایند.

یک لیوان شیر بادام می تواند حدود 20 تا 50 درصد از احتیاج روزانه ما به ویتامین ای را رفع کند که البته این مقدار نسبت به طرز تهیه آن کمی متغییر است. در مقایسه، شیر معمولی به هیچ عنوان ویتامین E ندارد، مگر این که در فرایند عمل آوری به آن افزوده گردد.

ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی است که با التهابات و استرس های موجود در بدن مبارزه می نماید. بعلاوه به بدن در مقابله با بیماری های قلبی و سرطان یاری می نماید و خواص زیادی برای استخوان و چشم دارد. ویتامین E نشان داده است که تأثیر زیادی بر سلامت مغز می گذارد و طبق تحقیقات باعث بهبود عملکرد فکر می گردد. بعلاوه می تواند باعث کاهش خطر آلزایمر و شاید کند کردن روند پیشرفت آن گردد.

7. استخوان ها را تقویت می نماید

با وجود اینکه شیر بادام به مقدار شیر گاو کلسیم ندارد، اما 30 درصد مقدار کلسیم روزانه و 25 درصد مقدار ویتامین D روزانه را دارد که باعث می شوند خطر آرتریت و پوکی استخوان کاهش پیدا نموده و عملکرد ایمنی بهبود پیدا می نماید. علاوه بر آن، این دو ماده مغذی با هم کار می نمایند تا دندان ها و استخوان های سالمی تشکیل دهند.

8. منبع خوبی برای دریافت کلسیم است

شیر و دیگر لبنیات منبع اصلی دریافت کلسیم برای بسیاری از افراد هستند. یک لیوان شیر کامل 28 درصد از مقدار توصیه شده برای مصرف روزانه کلسیم را تأمین می نماید. در صورتی که بادام مقدار کلسیم کمتری دارد و 28 گرم بادام تنها 7 درصد از مقدار توصیه شده را تأمین می نماید.

از آنجا که بیشتر افراد شیر بادام را جایگزین شیر گاو می نمایند، فراورینمایندگان شیر بادام کارخانه ای را با کلسیم غنی می نمایند.

کلسیم جزو مواد معدنی بسیار مهم برای سلامت استخوان هاست و خطر شکستگی و پوکی استخوان را کاهش می دهد. بعلاوه کلسیم برای عملکرد صحیح قلب، اعصاب و عضلات بسیار لازم است. یک لیوان شیر بادام 20 تا 45 درصد از مقدار توصیه شده برای مصرف روزانه کلسیم را رفع می نماید.

بعضی از فراورینمایندگان شیر بادام، به جای کلسیم کربنات از نوعی کلسیم به نام تری کلسیم فسفات (tricalcium phosphate) استفاده می نمایند که به خوبی جذب بدن نمی گردد. برای این که بدانید چه نوع کلسیمی در ترکیبات شیر شما به کار رفته است، می توانید روی برچسب محصول را مطالعه کنید. اگر خودتان در خانه شیر بادام تهیه می کنید، بهتر است منابع دیگری برای دریافت کلسیم مورد احتیاج بدنتان پیدا کنید.

9. باعث درخشش پوست می گردد

شیر بادام بعلاوه 50 درصد مقدار ویتامین E مورد احتیاج روزانه را که شامل آنتی اکسیدان های خاص لازم برای سلامتی پوست مانند محافظت از پوست در برابر آسیب های نور خورشید است فراهم می نماید.

10. اغلب با ویتامین D غنی می گردد

ویتامین D یک ماده مغذی و مفید برای سلامتی است که با مصرف آن می توان به عملکرد مغز، سلامت استخوان و تقویت سیستم ایمنی بدن یاری کرد. بدن شما می تواند با قرار گرفتن در معرض نور خورشید این ویتامین را فراوری کند، اما حدود 30 تا 50 درصد افراد به علت سبک زندگی، رنگ پوست، ساعت های کاری طولانی یا زندگی در منطقه ها کم نور، به مقدار کافی ویتامین D دریافت نمی نمایند.

کمبود ویتامین D با افزایش خطر سرطان، بیماری های قلبی، فشار خون بالا، پوکی استخوان، تحلیل عضله، اختلالات باروری، بیماری های خود ایمنی و بیماری های عفونی ارتباط مستقیم دارد.

خوراکی های بسیار کمی به صورت طبیعی حاوی ویتامین D هستند. به همین علت فراورینمایندگان معمولا بخش زیادی از محصولات خود را به صورت غنی شده با ویتامین D فراوری می نمایند. این مواد غذایی شامل شیر، آب میوه، پنیر، سریال صبحانه، کره گیاهی و ماست می گردد.

بیشتر شیرهای بادام کارخانه ای با ویتامین D2 غنی می شوند. به طور میانگین 1 لیوان شیر بادام غنی شده 25 درصد از مقدار توصیه شده برای مصرف ویتامین D را پوشش می دهد. اما شیر بادام خانگی ویتامین D ندارد و در صورتی که شما به مقدار کافی در معرض نور خورشید قرار نمی گیرید، بهتر است در پی منابع دیگری برای دریافت ویتامین D باشید.

11. باعث آرامش و قدرت ماهیچه می گردد

اگرچه شیربادام تنها شامل 1 گرم پروتئین در هر وعده می گردد، اما شامل مقدار زیادی ویتامین های B، آهن و ریبوفلاوین است که برای رشد و آرامش ماهیچه مهم هستند.

12. گوارش را آنالیز می نماید

شیر بادا م تقریبا شامل یک گرم فیبر در هر وعده است که برای سلامت گوارش بسیار اهمیت دارد.

13. بدون لاکتوز است

حساسیت به لاکتوز شرایطی است که فرد توانایی هضم لاکتوز، قند موجود در شیر را ندارد. بعلاوه عدم تحمل لاکتوز با سوء جذب لاکتوز ایجاد می گردد، اما این بدان معنا نیست که هر کس سوء جذب لاکتوز داشت عدم تحمل لاکتوز دارد. افرادی که عدم تحمل لاکتوز دارند در گوارش قند شیر گاو مشکل دارند.

این شرایط به علت کمبود آنزیم لاکتاز در بدن پیش می آید که مسؤولیت هضم لاکتوز را به عهده دارد. کمبود این آنزیم می تواند به دلایل ژنتیکی، سن یا شرایط پزشکی خاص باشد. حساسیت به لاکتوز یا عدم تحمل لاکتوز می تواند علائم ناراحت نماینده زیادی مانند درد شکم و نفخ به همراه داشته باشد.

طبق تخمین، بالغ بر 75 درصد افراد در کل جهان به لاکتوز حساسیت دارند. در افراد سفید پوست اروپایی این مقدار کمتر است؛ یعنی حدود 5 تا 17 درصد از جمعیت آن ها را شامل می گردد. در کشورهای آمریکای جنوبی، آفریقا و آسیا این مقدار بسیار بیشتر است و به 50 تا 100 درصد جمعیت می رسد. با توجه به موارد گفته شده، شیر با دام که یک شیر گیاهی است را به جایگزینی مناسب و بدون لاکتوز برای این افراد تبدیل نموده است.

14. برای وگان ها مناسب است

بعضی افراد تصمیم می گیرند به دلایل عقیدتی، سلامتی، محیط زیستی یا سبک زندگی، رژیم غذایی خود را تغییر دهند و وگان یا گیاهخوار شوند. از آنجا که شیر بادام کاملا گیاهی است، این افراد می توانند آن را به جای شیر گاو بخورند یا در هر دستور پختی به جای شیر گاو استفاده نمایند. علاوه بر این، شیر بادام فاقد پروتئینی است که باعث بروز آلرژی به شیر در 0.5 درصد افراد می گردد.

با این که شیر سویا یکی از جایگزین های قدیمی برای شیر گاو است، 14 درصد از افرادی که به شیر گاو حساسیت دارند، به شیر سویا نیز حساسیت دارند. از این جهت شیر بادام گزینه بهتری برای جایگزین کردن شیر گاو است.

البته شیر بادام پروتئین های قابل هضم بسیار کمی در مقایسه با شیر گاو دارد. از این جهت برای نوزادان و بچه های کوچکی که به شیر حساسیت دارند، جایگزین مناسبی نیست و بهتر است با مشورت پزشک از شیرهای جایگزین با فرمول ویژه بهره ببرید.

15. فسفر کم و مقدار مناسبی پتاسیم دارد

معمولا افرادی که بیماری های کلیوی شدید دارند، از مصرف شیر به علت مقدار بالای فسفر و پتاسیم آن خودداری می نمایند؛ چرا که کلیه آن ها توانایی تمیز کردن فسفر و پتاسیم را از غذا ندارد و خطر رسوب این مواد در خون به وجود خواهد آمد. مقدار زیاد فسفر در خون باعث بالا رفتن خطر ابتلا به بیماری های قلبی، پرکاری پاراتیروئید و بیماری های استخوانی می گردد و بعلاوه خطر آریتمی قلب، حمله قلبی و مرگ را زیاد می نماید.

هر یک لیوان شیر لبنی حاوی 233 میلی گرم فسفر و 366 میلی گرم پتاسیم است. درحالی که همین مقدار شیر بادام حاوی 20 میلی گرم فسفر و 160 میلی گرم پتاسیم است. البته این مقدار در برندهای مختلف فراوری نماینده شیر بادام متغیر است.

ممکن است مقدار محدودیت مصرف در افرادی که مسائل کلیوی دارند، نسبت به شدت بیماری و مقدار فعلی فسفر و پتاسیم در خونشان متفاوت باشد. اما در هر حال شیر بادام می تواند جایگزین مناسبی برای افرادی که به علت بیماری کلیوی سعی در کاهش مصرف پتاسیم و فسفر دارند محسوب گردد.

16. اضافه کردن آن به رژیم غذایی راحت است

شیر بادام را می توان به سادگی در هر دستور پخت هر شیرینی یا غذایی که با شیر تهیه می گردد استفاده کرد. در ادامه چند ایده را برای اضافه کردن شیر بادام به رژیم غذایی معرفی می کنیم.

  • به عنوان نوشیدنی مقوی و تازه
  • در کنار غلات و سریال صبحانه
  • در چای، قهوه یا هات چاکلت
  • در اسموتی ها
  • در پخت انواع کیک، کلوچه و شیرینی
  • در سوپ و سس
  • در بستنی خانگی
  • در ماست بادام خانگی

طرز تهیه شیر بادام در خانه

درست کردن شیر بادام بسیار ساده است. برای تهیه کردن یک لیوان شیر بادام در خانه 30 عدد بادام خیس نموده و بدون پوست را با یک لیوان آب در مخلوط کن بریزید و میکس کنید. سپس با استفاده از یک صافی بسیار ریز یا یک پارچه ظریف، شیر بادام به دست آمده را صاف کنید تا مایعی یکدست و شیری رنگ به دست بیاید. شما می توانید غلظت شیر بادام را با کم و زیاد کردن مقدار آب تغییر دهید.

نکته: در صورتی که وقت کافی برای خیس کردن و پوست کندن بادام ها ندارید، می توانید داخل یک شیرجوش آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. به محض جوش آمدن آب، بادام ها را در آن ریخته و 60 ثانیه صبر کنید. سپس بادام ها را از آب جوش درآورده و روی آن ها آب سرد بریزید. پوست بادام ها به راحتی کنده می گردد.

در سرانجام

شیر بادام یک جایگزین مقوی و خوشمزه برای شیر لبنی است که فواید بسیاری دارد. این شیر کالری، قند و چربی کمتری داشته و در عین حال ویتامین ها و مواد معدنی لازم آن زیاد است. همین مساله این شیر را به یک انتخاب عالی برای افرادی که در پی بهبود سلامت کلی خود هستند تبدیل می نماید. علاوه بر این شیر بادام بدون لاکتوز است بنابراین یک انتخاب عالی برای افرادی به شمار می رود که تحمل لاکتوز را ندارند.

از بهبود سلامت استخوان ها تا بهبود سلامت قلب، شیر بادام یک افزونه عالی برای هر رژیم غذایی سالم به شمار می رود.

منبع: LifeHack, Healthline

منبع: دیجیکالا مگ

به "16 خاصیت شیر بادام که آن را به یک خوراکی مفید تبدیل می نماید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "16 خاصیت شیر بادام که آن را به یک خوراکی مفید تبدیل می نماید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید