آنالیز ظرفیتهای بیوتکنولوژی در مطالعات باستان شناسی در همایش ملی بیوتکنولوژی
به گزارش وبلاگ ساعت گلورایا، ایلنا/ براساس آخرین اخبار منتشر گشته، آنالیز ظرفیتهای بیوتکنولوژی در مطالعات باستان شناسی در همایش ملی بیوتکنولوژی صورت می گیرد.
پرستو عرفان منش (مسئول آزمایشگاه فرسودگی زیستی پژوهشکده حفاظت و بازسازی آثار تاریخی فرهنگی و عضو کارگروه ژنتیک باستان و تبارشناسی مرکز پژوهشی ژنتیک انسانی کوثر) گفت: همایش بیوتکنولوژی که هر دو سال یکبار به همت انجمن علمی بیوتکنولوژی برگزار می گردد را میتوان بزرگترین و شناخته شده ترین رخداد علمی کشور در حوزه بیوتکنولوژی دانست که گستره ای وسیع از شاخه های این علم مهم و آینده ساز را پوشش می دهد.
او با بیان اینکه این رویداد علمی 16 تا 18 مهر 1402 برگزار می گردد، اضافه نمود: نظر به تبادلات علمی در سطح داخل و خارج کشور و فعالیتهای علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، پنلی تخصصی با عنوان ظرفیتهای بیوتکنولوژی در مطالعات باستان شناسی به وسیله این مرکز در پنجمین همایش بین المللی و سیزدهمین همایش ملی بیوتکنولوژی برگزار می گردد.
این کارشناس اظهار کرد: زمینه بیوتکنولوژی مهندسی ژنتیک تکنیک هایی مانند ژن درمانی، تکنولوژی DNA نوترکیب و واکنش زنجیره ای پلیمریزا را معرفی می نماید که از ژن ها و مولکول های DNA برای تشخیص بیماری ها استفاده نموده و ژن های نو و سالم را در بدن جایگزین سلول های آسیب دیده می نماید، لذا با توجه به ظرفیت های بالای این حوزه ژنتیک انسانی و آنالیز روند تکاملی انسانی میتوان از ظرفیتهای این دانش در حوزه مطالعات باستان شناسی استفاده کرد.
مسئول آزمایشگاه فرسودگی زیستی پژوهشکده حفاظت و بازسازی آثار تاریخی فرهنگی با بیان اینکه در این رویداد بین المللی، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نمایشگاهی جانبی را به منظور ارائه دستاوردهای علمی و انتشارات این مرکز برای آشنایی شرکت کنندگان ترتیب داده است، توضیح داد: بعلاوه در این همایش از مشارکت علمی موسسه باستان شناسی دانشگاه تهران استفاده شده است.
عرفان منش گفت: در پنل ظرفیتهای بیوتکنولوژی در مطالعات باستان شناسی 2 سخنران در بخش بین الملل و 7 سخنران تخصصی در حوزه باستان شناسی، فارنزیک، مطالعات بیوتکنیکی بر روی مومیایی ها، آنالیز روند تکاملی گیاهان و جانوران، آنالیز باستان شناسی در آنتروپومتری اجساد مومیایی شده از دیدگاه پزشکی قانونی و…به بیان مواردی در این حوزه خواهند پرداخت.
او اضافه نمود: بعلاوه در قالب 4 سخنرانی موضوعات کاربرد روش های نوین بیوتکنولوژی از لحاظ آزمایشگاهی، تحلیل ها و آنالیزهای بدست آمده بر روی نمونه های باستانی آنالیز می گردد.
عضو کارگروه ژنتیک باستان و تبارشناسی مرکز پژوهشی ژنتیک انسانی کوثر با اشاره به برگزاری یک کارگاه آموزشی با عنوان بیوآرکئولوژی (با رویکرد مطالعات باستان جانورشناسی) با همکاری و مشارکت موسسه باستان شناسی دانشگاه تهران در این رویداد اظهار کرد: با توجه به توانمندی های علمی و فرهنگی موزه ها، برگزاری 1 نشست تخصصی در حوزه بازسازی و بیوتکنولوژی در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد از جمله برنامه های دیگر این همایش است.
منبع: همگردی