طرز تهیه شیرین پلو خوشمزه و مجلسی با مرغ????؛ به همراه معرفی مخلفات داخل آن

به گزارش وبلاگ ساعت گلورایا، شیرین پلو یکی از پلو های خوشمزه است که در کشور جمهوری آذربایجان به عنوان یک غذای ملی شناخته می گردد و در مهمانی ها و جشن ها این غذای رنگارنگ و زیبا را می پزند. شیرین پلو در ایران نیز بسیار هوادار دارد. معمولا شیرین پلو را با مرغ برای ناهار درست می نمایند، اما در برخی از منطقه ها نیز شیرین پلو را با گوشت نیز درست می نمایند. بخش مهم و تاثیر گذار شیرین پلو عطر و طعم و رنگ آن است که به واسطه پوست پرتقال، پسته، زعفران، بادام، کره و غیره به دست می آید. در ادامه با طرز تهیه شیرین پلو خوشمزه و مجلسی با شما در مجله اینترنتی خبرنگاران هستیم.

طرز تهیه شیرین پلو خوشمزه و مجلسی با مرغ????؛ به همراه معرفی مخلفات داخل آن

مواد لازم برای تهیه شیرین پلو :

  • مرغ: 2 عدد سینه
  • برنج: 3 پیمانه
  • خلال پوست پرتقال: 50 گرم
  • خلال بادام: 50 گرم
  • خلال پسته: 50 گرم
  • هل پودر شده: 1 قاشق چای خوری
  • پیاز: 1 عدد
  • کره: 100 گرم
  • شکر: 1 قاشق سوپ خوری
  • روغن مایع: به میزان لازم
  • زعفران آب نموده: 1 قاشق غذا خوری
  • نمک و زردچوبه : به میزان لازم

دستور تهیه شیرین پلو :

در مرحله اول ابتدا یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و درون آن چند پیمانه آب بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت بالا قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس پیاز را پوست بگیرید و بشویید و آن را از طریق یک چاقوی تیز به چهار قسمت تقسیم کنید و در داخل قابلمه آب جوش بگذارید. و سپس مقداری زردچوبه به قابلمه اضافه کنید تا رنگ بگیرد.

سینه های مرغ را پاک کنید و بشویید. سپس آن ها را درون قابلمه بگذارید و در قابلمه را بگذارید و بعلاوه حرارت اجاق گاز را ملایم کنید و حدود یک ساعت به آن وقت دهید تا سینه مرغ به طور کامل پخته گردد. بعد از پخته شدن سینه مرغ آن ها را از قابلمه بیرون بیاورید و درون یک آبکش بگذارید تا سرد گردد. در هنگام سرد شدن سینه مرغ یک تابه مناسب را انتخاب کنید و درون آن مقداری روغن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید. بعد از داغ شدن روغن، سینه ها را در داخل تابه بگذارید تا تفت بخورند و رنگ آن ها طلایی گردد. بعد از طلایی شدن سینه مرغ آن را از تابه خارج کنید و برای روغن اضافی آن ها را بگیرید، آن ها را درون یک حوله کاغذی یا صافی قرار دهید. بعد از خارج شدن روغن اضافی از مرغ، آن ها را بر روی تخته آشپزخانه بگذارید و به قطعات کوچک تقسیم کنید.

نصفی از مواد طعم دهنده مانند هل، زعفران و شکر را در یک کاسه مناسب بریزید و مرغ ها را به آن اضافه کنید و کاملاً هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. سپس کاسه را کنار بگذارید.

یک قابلمه مناسب را برای درست کردن پلو انتخاب کنید. درون قابلمه چند پیمانه آب به همراه مقداری نمک و روغن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس برنج را پس از پاک کردن و شستن به قابلمه اضافه کنید و برنج را با یک ملاقه هم بزنید. حدود ده دقیقه صبر کنید تا مقداری برنج نرم گردد. سپس برنج را امتحان کنید. در صورت نرم بودن اطراف دانه های برنج و سفت بودن مغز برنج، نوبت آبکشی آن فرا رسیده است. برنج را با آب سرد آبکشی کنید. سپس قابلمه را با آب خالی بشویید و بر ر وی اجاق گاز بگذارید تا آب آن خارج و تخلیه گردد. سپس به کف قابلمه مقداری روغن اضافه کنید. و در صورت تمایل می توانید از ته دیگ نان یا ته دیگ سیب زمینی قرار دهید (سیب زمینی ها را پوست بگیرید و بشویید و به صورت حلقه حلقه قاچ کنید و در ته قابلمه قرار دهید).

سپس یک کفگیر برنج را به صورت یک لایه روی ته دیگ بریزید و لایه بعدی را از مخلوطی از مرغ طعم داده شده با هل و زعفران را اضافه کنید. سپس به همین صورت کل مواد را به صورت لایه لایه به قابلمه اضافه کنید. دقت کنید که لایه آخر باید برنج باشد. کره را به همراه چند قاشق غذا خوری روغن را به همراه به جای مانده زعفران آب نموده به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید. ابتدا حرارت را زیاد کنید تا بخار در قابلمه بپیچد، سپس حرارت را کم کنید تا برنج به آرامی پخته گردد.

بهتر است از قبل خلال بادام و خلال پسته را برای نرم شدن و خوش عطر شدن، در گلاب خیس کنید. خلال بادام و پسته را آبکشی کنید. سپس یک تابه را انتخاب کنید و مقداری کره یا روغن به آن اضافه کنید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا داغ گردد. سپس خلال پسته و بادام را به آن اضافه کنید و تفت دهید. مواظب باشید که خلال بادام و پسته نسوزند.

برای از بین بردن تلخی خلال پرتقال آن ها را چندین با در آب بریزید و سپس آب آن ها را خالی کنید. سپس آن ها را در آب جوش بریزید و بگذارید 2 دقیقه بجوشد. و سپس آب جوش را خالی کنید و در نهایت 3 قاشق غذا خوری شکر را به همراه کمی زعفران آب نموده به آن اضافه کنید و بگذارید تا آب آن کمی بجوشد. و در نهایت خلال های پرتقال را از آب جدا کنید.

بعد از آماده شدن شیرین پلو آن را به خوبی هم بزنید و سپس در یک ظرف یا دیس زیبا بکشد و به همراه خلال بادام، خلال پسته و خلال پوست پرتقال تزیین کنید.

نکاتی در تهیه شیرین پلو :

  • شیرین پلو را هم می توان با گوشت قرمز درست کرد. روش تهیه آن به مانند شیرین پلو با مرغ است.
  • تهیه و پختن شیرین پلو احتیاج به حوصله، دقت و وقت زیادی دارد.
  • برای داشتن یک شیرین پلو خوشمزه و مجلسی سعی کنید که از مواد درجه یک و مرغوب بهره ببرید.
  • دستور تهیه شیرین پلو که در بالا به آن پرداختیم برای 4 نفر مناسب است. در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت مواد اولیه را تغییر دهید.
منبع: اُکالا

به "طرز تهیه شیرین پلو خوشمزه و مجلسی با مرغ????؛ به همراه معرفی مخلفات داخل آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرین پلو خوشمزه و مجلسی با مرغ????؛ به همراه معرفی مخلفات داخل آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید