هدف واقعی سامسونگ از حذف گلکسی نوت چه بود؟
به گزارش وبلاگ ساعت گلورایا، تا به اینجای کار خبرها و شایعه های زیادی پیرامون حذف سری گلکسی نوت سامسونگ شنیده ایم؛ اما آیا واقعا این رخ داده یا سامسونگ هدف دیگری داشته است؟
همان طور که به احتمال بسیار فراوان می دانید، سامسونگ دیگر قرار نیست از گوشی های سری گلکسی نوت رونمایی کند. در واقع فراوری این گوشی ها برای همواره متوقف شده و دیگر شاهد محصولی با این برند در بازار نخواهیم بود. تا به این لحظه هم شایعه ها و خبرهای زیادی در رابطه با صحت این موضوع منتشر شده است که با آنالیز همه آن ها به این نتیجه رسیدیم که سامسونگ واقعا دیگر نمی خواهد این گوشی ها را فراوری کند و تمرکز خود را روی گوشی هایی نظیر گلکسی S و گوشی های تاشو منعطف خواهد نمود.
حال سؤالی که پیش می آید اینجاست که چرا حذف گوشی های سری گلکسی نوت؟ اصلا هدف از حذف این سری چه بود و چرا سامسونگ گلکسی S را به جای این سری فوق العاده محبوب و پرکاربرد حذف نکرد؟ آیا هدف دیگری در سر شرکت کره ای بود و می خواست در واقع با این کار نظر همه کاربران را به خود جلب کند؟ یا اینکه اصلا چنین ایده ای از همان اول هم اشتباه بود و سامسونگ نباید هیچ خانواده ای را از محصولات خود حذف می کرد؟
در حال حاضر این کار سامسونگ باعث شد به هر خبرگزاری که نگاه می کنیم در نهایت با این پرسش ها روبرو شویم که آیا سری گلکسی نوت قرار است واقعا حذف شود؟ آیا عرضه آن تأخیر خواهد خورد (با توجه به اینکه گفته شد عرضه سری گلکسی نوت 22 به سال 2022 موکول خواهد شد)؟ این طور که به نظر می رسد، بالاخره توانستیم به پاسخ همه این پرسش ها دست پیدا کنیم. چرا که تمام شایعه ها و خبرها به این نکته اشاره دارند که سری گلکسی نوت دیگر در کار نیست. اما حقیقت امر چیز دیگری را نشان می دهد؛ سری نوت بر می شود!
طبق گفته های جان پراسر، یکی از موثق ترین و قابل اعتمادترین افشاگران حوزه فناوری، رویداد آنپکد سامسونگ قرار است در تاریخ 8 فوریه 2022 (20 بهمن 1400) برگزار شود و طی آن هم طبیعتا می دانید که از گوشی های سری گلکسی S22 رونمایی خواهد شد. سه پرچم دار شرکت کره ای طبق معمول شامل گلکسی S22، گلکسی S22 پلاس و گلکسی S22 اولترا می شوند که حدود 10 روز بعد از رونمایی یعنی در تاریخ 18 فوریه (30 بهمن) رسما برای خرید در دسترس قرار می گیرند و پیش خرید آن ها هم بلافاصله بعد از رونمایی امکان پذیر خواهد بود.
طبق اطلاعاتی که در اختیار داریم، گلکسی S22 و گلکسی S22 پلاس قرار است جز مقدار و چیزهایی نظیر ظرفیت باتری که در نتیجه تغییر مقدار تغییر می نماید، در تمامی جنبه های دیگر با یکدیگر برابر هستند و کوچک ترین تفاوتی بین آن ها مشاهده نمی شود. از جمله قابلیت های ظاهری این دو گوشی هم می توان به حاشیه شبیه به گوشی های آیفون و حتی بهتر از آن ها، یعنی ضخامت کمتر اشاره نمود. از لحاظ تفاوت با نسل گذشته هم جز عریض تر شدن، هیچ تغییر دیگری را شاهد نیستیم. اما می پردازیم به این موضوع که چرا سامسونگ تصمیم گرفت نام سری گلکسی نوت را از محصولاتش حذف کند؟
گلکسی S22 اولترایی در کار نیست؛ به گلکسی نوت 20 اولترا سلام کنید!
می رسیم به یکی از قدرتمندترین پرچم دارهای سامسونگ یعنی گلکسی S22 اولترا. محصولی که شاید همه از آن به عنوان یک پرچم دار از سری S یاد نمایند اما حقیقت چیز دیگری است. اما چرا؟ چون گلکسی S22 اولترا این بار به عنوان محصولی با قابلیت های گلکسی نوت شناخته می شود. حتی از لحاظ طراحی ظاهری هم شباهت بسیار زیادی بین این گوشی و طراحی گوشی های سری نوت دیده می شود که از جمله می توان به پشتیبانی از قلم S-Pen و محلی برای تعبیه آن و بعلاوه طراحی زاویه دار اشاره نمود.
حال پرسش اینجاست که چه چیزی سری نوت را سری را در بازار به عنوان سری نوت بیان کرد؟ پشتیبانی از قلم و طراحی زاویه دار گوشی. دقیقا همین موضوع را در گلکسی S22 اولترا هم شاهد هستیم و فقط یک حرف نمی تواند ما را وادار کند فراموش کنیم که این در واقع همان گلکسی نوت حذف شده است که سامسونگ برای جهت یکپارچه سازی نام محصولاتش آن را با پسوند S خطاب می نماید.
بنابراین اگر از یک زاویه دیگر به ماجرا نگاه کنید متوجه می شوید آنچه فراوری، رونمایی و عرضه آن کنسل شده است، گلکسی نوت نیست، بلکه گلکسی S22 اولترا است. اگرچه هم زمان با گوشی های سری S22 رونمایی می شود اما هیچ چیز نمی تواند باعث شود فکر نکنیم این همان گلکسی نوت 21 اولترا است که قرار بود سال گذشته رونمایی شود. حتی اگر به طراحی دقت کنید می بینید که دو مدل استاندارد و پلاس به نسل گذشته خود شباهت های زیادی دارند اما گلکسی S22 اولترا اصلا شباهتی با S21 اولترا ندارد و در عوض بسیار شبیه به سری نوت است.
گلکسی S22 اولترا همان طور که گفته شد، اوایل سال 2022 رونمایی می شود و همین موضوع باعث می شود پردازنده ای که در آن به عنوان قلب تپنده فعالیت می نماید، اسنپدراگون 898 یا اگزینوس 2200 باشد که البته بسته به نوع بازاری که این گوشی و دو مدل دیگر در آن عرضه می شوند، نوع این پردازنده هم متفاوت خواهد بود. در واقع باید این طور به گلکسی S22 اولترا نگاه کرد؛ محصولی از سری نوت که در واقع باید آگوست سال 2021 با نسخه اورکلاک شده اسنپدراگون 888 پلاس (از همه نظر) رونمایی می شد اما بنا به دلایلی این رونمایی تا فوریه 2022 به تعویق افتاد.
اگر به سنسورهای دوربین به کار رفته در گلکسی S22 اولترا هم توجه داشته باشید متوجه خواهید شد که اگر سامسونگ قرار بود از سری گلکسی نوت 21 رونمایی کند، دقیقا همین سنسورها را برای مدل نوت 21 اولترا در نظر می گرفت. طبق خبرها و شایعه های زیادی که به لطف خبرگزاری ها و افشاگران مختلف در دسترس داریم، می دانیم گلکسی S22 اولترا قرار است این بار از همان تعداد سنسور به نسبت نسل گذشته اما با کیفیت بهتر بهره ببرد. این سنسورها شامل 108 مگاپیکسلی اصلی، 12 مگاپیکسلی فوق عریض، 10 مگاپیکسلی تله فوتو با زوم 3 برابری اپتیکال (سنسور نو) و 10 مگاپیکسلی تله فوتو با زوم 10 برابری اپتیکال (سنسور نو) می شوند. از لحاظ مقدار سنسور هیچ تغییر خاصی را شاهد نیستیم اما به نظر می رسد از لحاظ عملکرد به لطف تقویت پردازنده مرکزی و تنظیمات نرم افزاری متعدد، عملکرد نسبتا بهتری را به نسبت گذشته شاهد خواهیم بود.
حذف سری گلکسی نوت یا ادغام آن با سری گلکسی S؟
تا اینجای کار به این نتیجه رسیدیم که گلکسی S22 اولترا در واقع همان گلکسی نوت 21 اولترا با تراشه اسنپدراگون 898 است. اگرچه این نظر کاملا شخصی است اما اگر به جزئیات آن توجه کنیم متوجه می شویم که بی راه و غیرمنطقی هم نیست و می تواند واقعا همان چیزی باشد که سامسونگ در سر داشته است؛ یعنی ادغام سری گلکسی نوت و S. رویایی که بسیاری از کاربران آن را در سر داشتند اما برای فروش بیشتر، هیچ وقت به حقیقت تبدیل نشد اما بالاخره با ورود سری گلکسی زد یعنی همان گوشی های تاشو، چنین اتفاقی را شاهد بودیم.
چرا سامسونگ این کار را انجام می دهد؟ چرا سامسونگ تصمیم گرفت نامی که حذف می شود، یکی از محبوب ترین، برترین و تأثیرگذارترین نامی باشد که در تاریخ گوشی های هوشمند وجود داشته و انقلابی را در زمینه طراحی این گجت ها به وجود آورده است؟ مگر غیر از این بود که صنعت گوشی های هوشمند طراحی کاربردی امروزی خود را مدیون نوآوری های سری گلکسی نوت است؟ پس چرا سامسونگ تصمیم گرفت سری S باقی بماند و سری نوت حذف شود؟ برای این موضوع سه علت وجود دارد که در ادامه به آنالیز تک تک آن ها خواهیم پرداخت.
سری گلکسی نوت برای افراد خاصی طراحی شده بود اما فروش خوبی نداشت
مقدار فروش! این می تواند یکی از نکاتی باشد که باعث شد سامسونگ فراوری این سری را متوقف کند. تقریبا همه ما می دانیم که گوشی های اندرویدی اصلا طی 5 سال اخیر فروش خوبی نداشتند و همواره اپل بوده که از لحاظ فروش پرچم دار در صدر قرار داشته است. اصلا در رابطه با عملکرد کلی خود گوشی ها صحبت نمی کنیم. بلکه منظورمان مقدار رغبت کاربران به خرید این گوشی ها بود که اصلا رضایت بخش نبوده است.
فروش کم پرچم داران اندرویدی طی چند سال اخیر در حالی رخ داده که شرکت هایی نظیر هواوی، شیائومی و سامسونگ فناوری های بسیار پیشرفته ای را به این صنعت معرفی کردند و بسیاری از آن ها را در گوشی های اپل هم شاهد هستیم. البته برداشتن شارژر و هدفون از جعبه و حذف جک 3.5 میلی متری از گوشی ها هم جزء ویژگی هایی بود که از پرچم دارهای اپل به نماینده های اندرویدی رسید. با این حال همواره گوشی های اندرویدی در مدل پرو و اولترا سر و صدای زیادی به پا می نمایند اما در عین حال، گوشی های میان رده و مالی از دنیای اندرویدی بیشتر توجه کاربران را جلی می نماید.
شرایط سامسونگ به عنوان بزرگ ترین شرکت فراورینماینده گوشی اندرویدی و به صورت کلی بزرگ ترین شرکت فراورینماینده گوشی در دنیا اصلا سوا از این شرکت ها نیست. این شرکت هم شرایط خیلی خوبی در بخش پرچم دار ندارد و آخرین باری که یک پرچم دار از سامسونگ توانست در جمع 10 گوشی برتر از لحاظ فروش قرار بگیرد گلکسی S9 از سال 2018 بود. این در حالی است که محصولاتی نظیر گلکسی نوت 20 اولترا، سری گلکسی S21 و حتی S20 هم عملکرد خوبی داشتند اما حتی نزدیک به مقدار فروش 10 گوشی برتر نبودند. البته این موضوع شامل سری گلکسی S و سایر گوشی های پرچم دار اندرویدی هم می شود اما به نظر می رسد شرایط سری نوت خیلی خوب نبود و شاید سامسونگ هم به همین دلیل تصمیم گرفت آن ها را از سبد محصولاتش حذف کند تا بتواند بهتر در رابطه با آن ها تصمیم گیری کند.
گلکسی زد فولد، آینده گوشی های سری نوت است
علت دوم، گوشی های تاشو هستند. محصولاتی که سامسونگ آن ها را دقیقا در همان ماهی که غالبا از گوشی های سری گلکسی نوت رونمایی می کرد، رونمایی و راهی بازار می نماید. از طرفی گلکسی زد فولد 3 اکنون از قلم S-Pen هم پشتیبانی می نماید و اگرچه محفظه ای برای قرارگیری قلم درون گوشی وجود ندارد اما باز هم به نظر می رسد این گوشی ها آینده سری گلکسی نوت را تشکیل می دهند چرا که عدم قرارگیری محفظه ای برای قرارگیری قلم در آن می تواند در آینده ای نزدیک تغییر کند و بهتر شود.
در حال حاضر گوشی های تاشو به خاطر طراحی خاصی که دارند از محفظه ای برای بهره مندی از قلم بهره نمی برند اما گلکسی زد فولد 4 شاید این رویه را تغییر دهد. اگر این اتفاق رخ ندهد، گلکسی زد فولد 5 قطعا چنین چیزی را عملی خواهد نمود. این می تواند در سال های پیش رو این اجازه را به سامسونگ بدهد که قلم S-Pen را از گوشی های گلکسی S23 و گلکسی S24 حذف کند و به شرایط کنونی برشود. در واقع منظور این است که تا آن سال ها سامسونگ می تواند مقدار علاقه کاربران را در نظر بگیرد و ببیند آیا آن ها به قلم S-Pen در گوشی های خود احتیاج دارند یا خیر. سپس متناسب با احتیاج و علاقه آن ها تصمیم بگیرد. بنابراین فعلا به نظر می رسد وجود گوشی های تاشو یکی از بزرگ ترین دلایلی باشد که به خاطر آن سری گلکسی نوت از خط فراوری شرکت کره ای خارج شده اند.
اپل و باز هم اپل
سومین و آخرین علتی که باعث شده سامسونگ روی نام گلکسی نوت خط بکشد و آن را حذف کند، آیفون های اپل هستند. اما شاید از خود بپرسید اپل و آیفون هایش چه ارتباطی با سامسونگ و گوشی های سری گلکسی نوت دارند؟ گوشی های اپل در ماه سپتامبر راهی بازار می شوند و سری گلکسی نوت هم غالبا در ماه آگوست، یعنی چند ماه قبل، بنابراین همین موضوع شاید هراسی به دل سامسونگ انداخته باشد.
اگر سامسونگ به خاطر ترس از گوشی های آیفون، رونمایی از سری گلکسی نوت را به ماه فوریه موکول می کرد، حرکت هوشمندانه ای به حساب می آمد. همان طور که می دانید، همواره گوشی های اپل از لحاظ قدرت و سرعت پردازشی از گوشی هایی که سامسونگ اوایل همان سال رونمایی می کرد قدرتمندتر و بهتر بودند و هواداران شرکت کره ای باید منتظر سال نو می شدند تا رقیبی قدر برای آیفون ها رونمایی شود. از آنجایی که سامسونگ هر سال از دو نسل پرچم دار رونمایی می کرد اما در هر کدام از یک نوع پردازنده یا در نهایت از مدل پلاس آن پردازنده استفاده می کرد، اختلاف عملکرد آن ها با اپل بسیار زیاد می شد و کاربران با تماشا مشخصات و امتیازات روی کاغذ، رغبتی به خرید نماینده های سامسونگ نشان نمی دادند. در نتیجه سامسونگ باید فکری به حال این موضوع می کرد.
اینکه شرکت تصمیم گرفت بین رونمایی از گوشی های پرچم دار خود و اپل فاصله بیندازد حرکت هوشمندانه ای است به خصوص که سامسونگ چند ماه بعد از اپل از کهکشانی های خود رونمایی می نماید. بدین ترتیب دیگر ترس تعقیب به وسیله آیفون ها را با خود نخواهد داشت. البته فقط اپل نیست که سامسونگ باید از آن هراس داشته باشد. شرکت هایی نظیر شیائومی و وان پلاس هم طی چند سال اخیر پیشرفت چشمگیری داشته اند و این روزها با نمایندگان خود توانستند حسابی نظر مثبت کاربران را جلب نمایند. سامسونگ باید حتما مراقب این شرکت ها هم باشد چرا که آن ها هم پرچم داران خود را در نیم سال نخست هر سال رونمایی و راهی بازار می نماید. البته سال جاری خبری از وان پلاس T نخواهد بود ولی شاید شرکت چینی بخواهد یک سری محصولات دیگر را به جای آن رونمایی کند.
در نهایت حذف سری گلکسی نوت منطقی بود؟
در نهایت اما فکر می کنیم این گلکسی S22 اولترا است ک هواداران و علاقه مندان به گوشی های سامسونگ هیچگاه شاهد رونمایی از آن نخواهند بود و نه گلکسی نوت 22 اولترا چرا که فقط نام گذاری یک گوشی باعث نمی شود اصل و نسب آن را فراموش کنیم. نام تغییر می نماید اما کالبد چیزی جز ثبات را نشان نمی دهد و ما را به یاد محصولی جز نوت نمی اندازد.
اگر به خاطر داشته باشید در ابتدای این مطلب پرسیدیم که آیا این حرکت از سوی سامسونگ که سری گلکسی نوت و S را با یکدیگر ادغام کند درست بود یا خیر؟ به نظر می رسد این حرکت سامسونگ درست و هوشمندانه بوده باشد. بدین ترتیب هم کاربران خاصی که در پی گوشی های خاص هستند می توانند سری گلکسی S22 را خریداری نمایند هم کاربرانی با احتیاج میانه. اکنون تمرکز کاربران حرفه ای فقط روی گلکسی S22 اولترا منعطف می شود و تمرکز کاربران عادی هم روی دو مدل استاندارد و پلاس. حال در این بین فقط سیاست قیمت گذاری شرکت کره ای است که می تواند در معین مقدار فروش پرچم دارهای این شرکت، امری کاملا تاثیرگذار و مهم باشد.
اگر سامسونگ سری S را حذف می کرد و به جای آن سری گلکسی نوت را راهی بازار می کرد، کاربران هر سال با گوشی هایی روبرو بودند که سال گذشته هم مشابه آن را دیده بودند و هیچ چیز بیشتری جز یک سری ارتقای همیشگی وجود نداشت. اما حالا اوضاع فرق می نماید. حالا کاربران به گلکسی S22 اولترا به عنوان محصولی نگاه می نمایند که با اضافه شدن قلم و محفظه ای برای نگه داری از آن، یک قابلیت نو و عالی دارد. کمتر کسی حوصله تحلیل این موضوع را دارد که خبری از اضافه شدن قابلیت نو نیست؛ سامسونگ فقط با نام بازی نموده و اگر در فروش پرچم دار پیروز شود، باید سیاستی را که در پیش گرفت تحسین هم کرد.
با این حال انتظار داریم گلکسی S22 اولترا به جای قیمت پایه 1.199 دلار، با قیمت پایه 1299 دلار راهی بازار شود چرا که شرکت قلم را هم به جعبه اضافه نموده و محفظه ای هم برای نگه داری آن درون خود گوشی تعبیه شده است. آیا حاضر هستید برای یک گوشی پریمیوم و فوق العاده لوکس از سری گلکسی S-نوت سامسونگ آن هم در مدل پایه، تا این مقدار هزینه کنید یا سامسونگ باید خود را برای یک شکست بزرگ دیگر در مقدار فروش گوشی پرچم دار آماده کند؟
به خاطر داشته باشید که اگر این شایعه ها و خبرهایی که پیرامون قیمت پرچم داران سامسونگ منتشر شده است حقیقت داشته باشد، آن وقت گوشی هایی نظیر آیفون 13 پرو مکس 100 دلار از آن مقرون به صرفه تر، آیفون 13 پرو 200 دلار مقرون به صرفه تر و به احتمال بسیار فراوان به همین مقدار، آیفون 14 پرو و آیفون 14 پرو مکس هم از نماینده قدرتمند سامسونگ مقرون به صرفه تر خواهند بود. در رابطه با سری آیفون 14 هم نهایتا می توان اینطور گفت که در بدترین حالت، قیمت آن ها با گلکسی S22 اولترا یکسان خواهد بود.
از طرفی نماینده خوب گوگل یعنی پیکسل 6 پرو هم چیزی حدود 400 دلار از گلکسی S22 اولترا با قیمت پایه 1300 دلار مقرون به صرفه تر خواهد بود. البته با این تفاوت که گوگل گوشی هایش را فقط در 11 کشور به فروش می رساند و سامسونگ در تمام نقاط دنیا. به همین دلیل پیکسل 6 پرو نمی تواند خطری جدی برای این شرکت محسوب شود ولی در همان 11 کشور، شاید کاربران نتوانند اختلاف قیمت 400 دلاری را بین دو گوشی توجیه نمایند و در نتیجه به سراغ نماینده گوگل بروند.
باید منتظر ماند و دید در فوریه 2022 چه اتفاقاتی رخ خواهد داد. آیا سامسونگ می تواند با در پیش گرفتن سیاست نو که در واقع فقط یک تغییر نام جزئی است، تغییر بزرگی در روندی که وجود دارد به وجود بیاورد یا اینکه باز هم شکست خواهد خورد و نمی تواند آن طور که باید تأثیرگذار ظاهر شود؟ نظر شما در این رابطه چیست؟ آیا پرچم دار قدرتمند سامسونگ یعنی گلکسی S22 اولترا که در واقع تلفیقی از سری نوت و S است ارزش این را دارد که در مدل پایه، 1300 دلار برای آن هزینه کنیم؟
درباره سری گلکسی S22 چه می دانیم؟
گلکسی S22 سال جاری هم مثل هر سال دیگر در سه مدل استاندارد، پلاس و اولترا راهی بازار خواهد شد و با نگاهی به شایعه ها و خبرهایی که تا به امروز در رابطه با آن ها منتشر شده و در بالا هم به آن اشاره نمودیم، باید در تاریخ 8 فوریه 2022 (سه شنبه - 19 بهمن 1400) شاهد رونمایی رسمی از آن ها باشیم. مدل استاندارد یعنی گلکسی S22 طبق گفته بسیاری از خبرگزاری ها از نمایشگری با وضوح +FHD، رفرش ریت 120 هرتزی و مقدار 6.06 اینچی، گلکسی S22 پلاس با وضوح و رفرش ریت 120 هرتز ولی مقدار 6.55 اینچی و در نهایت گلکسی S22 اولترا با وضوح +QHD، رفرش ریت تطبیق پذیر 120 هرتز با امکان جابه جایی بین 10 تا 120 هرتز و مقدار 6.81 اینچی راهی بازار خواهند شد.
از لحاظ دوربین و شکل ظاهری هم سه گوشی با یکدیگر تفاوت اساسی دارند. البته فرق بین دو مدل استاندارد و پلاس از لحاظ ظاهری فقط مقدار است اما هر دوی این گوشی ها از لحاظ طراحی ماژول، طراحی کلی بدنه، جنس مواد به کار رفته در بدنه و طراحی نمایشگر با یکدیگر متفاوت هستند. مثلا گلکسی S22 و S22 پلاس طراحی مشابه نسل قبل خواهند داشت ولی گلکسی S22 اولترا روی پنل پشتی خود ماژول خاصی ندارد چرا که دوربین ها به صورت مجزا هر یک روی پنل پشتی و به صورت عدد P قرار گرفته اند.
از لحاظ مقدار سنسور هم گفته می شود برای دو مدل استاندارد و پلاس از سنسور 50 مگاپیکسلی اصلی استفاده خواهد شد که در کنار سنسور 10 مگاپیکسلی تله فوتو با قابلیت زوم 3 برابری اپتیکال و احتمالا 12 مگاپیکسلی فوق عریض و 10 مگاپیکسلی سلفی، مجموعه عکاسی و فیلم برداری را تشکیل می دهند. این در حالی است که در مدل اولترا دوربین اصلی باز هم همان سنسور 108 مگاپیکسلی اما این بار از نسل سوم و طبیعتا پیشرفته تر، دوربین فوق عریض 12 مگاپیکسلی، دو دوربین تله فوتو 10 مگاپیکسلی با قابلیت زوم 3 و 10 برابری به صورت اپتیکال و سلفی 40 مگاپیکسلی برای عکاسی و فیلم برداری ایفای نقش می نمایند.
در نهایت هم می رسیم به باتری که گفته می شود این بار به نسبت نسل گذشته شاهد افت ظرفیت آن ها خواهیم بود. طبق آخرین اطلاعاتی که در این زمینه در اختیار داریم، به نظر می رسد باتری این گوشی ها از مدل استاندارد تا اولترا به ترتیب 3500، 4500 و 5000 میلی آمپر ساعت باشد. علت اصلی کاهش ظرفیت باتری هم کاهش مقدار نمایشگر است اما بعید به نظر می رسد جز مدل اولترا، دو گوشی دیگر عملکرد خوبی در نگه داری شارژ داشته باشند؛ مگر اینکه تراشه اگزینوس 2200 و یا اسنپدراگون 898 واقعا در زمینه مصرف انرژی عملکرد بی نظیری داشته باشند و به سامسونگ در جلب رضایت کاربران یاری نمایند. در غیر این صورت شاید شرکت کره ای نتواند پیروزتی را که انتظار دارد به دست بیاورد.
منبع: PhoneArena
منبع: دیجیکالا مگ