تست تیگارد X35 به وسیله خبرنگاران انجام شد ، تست 2500 کیلومتری و پر فشار خودرو

به گزارش وبلاگ ساعت گلورایا، تست تیگارد X35 در دو حالت جاده ای و شهری به صورت پُر فشار انجام شد. این خودرو یک کراس اوور جمع و جور از شرکت بایک چین است که مهم ترین رقیب آن در کشور ام وی ام X55 پرو نام دارد و مانند آن به پیشرانه توربو شارژر و گیربکس CVT مجهز شده است. آیا این خودرو ارزش خرید دارد؟

تست تیگارد X35 به وسیله خبرنگاران انجام شد ، تست 2500 کیلومتری و پر فشار خودرو

وبلاگ ساعت گلورایا - مجتبی اسماعیلی: تست تیگارد X35 در طی مسافتی در حدود دو هزار و 500 کیلومتر، با چهار سرنشین و در فصل تابستان انجام شد. نسل اول این خودرو با نام Senova X35 در سال 2016 عرضه شد اما نسل دومش در سال 2019 و با نام تازه BEIJING X3 به خیابان های چین قدم گذاشت. این خودرو یک کراس اوور جمع و جور از شرکت بایک چین است که به جز چین در بعضی از کشورهای آمریکای جنوبی هم فروخته می گردد. تیگارد X35 نخستین خودروی چینی بازار ایران است که هیچ کدام از امکانات رفاهی آن حذف نشده است!

مهم ترین رقیب این خودرو در بازار ام وی ام X55 پرو است که ظاهر آن اسپرت تر و امکانات آن بیشتر از تیگارد X35 است که البته قیمتش هم بیشتر است. اما با این وجود تیگارد شانسی برای موفقیت دارد؟

معینات فنی تیگارد X35

مانند اغلب خودروهای چینی بازار تیگارد X35 هم از یک پیشرانه 1.5L توربو شارژر استفاده می نماید. این پیشرانه 147 اسب بخار قدرت و 210 نیوتون متر گشتاور فراوری می نماید. گیربکس خودرو از نوع اتوماتیک CVT است. این خودرو در بازار چین با گیربکس 6 سرعته دستی هم عرضه می گردد. وزن تیگارد X35 برابر 1340 کیلوگرم است و مصرف سوخت آن 7.2 لیتر برای هر 100 کیلومتر اعلام شده است.

فاصله محوری این خودرو نیز برابر 2570 میلی متر است. اگر بخواهیم این خودرو را از لحاظ ابعاد با رقیبش یعنی ام وی ام X55 پرو مقایسه کنیم باید بگوییم که تیگارد اندکی کوچک تر از ام وی ام است. اما فرم مکعبی اتاق و عمق کمتر جلو داشبورد آن، باعث ایجاد فضای بیشتری برای سرنشینان تیگارد شده است.

تست تیگارد X35 در اتوبان

طراحی تیگارد هر چند زشت نیست اما هیجان انگیز هم نیست. داخل کابین با یک طراحی ساده روبرو هستیم اما فرم صندلی ها اسپرت و در برگیری آن مناسب است. با فشردن کلید استارت خودرو به آرامی روشن می گردد و پیشرانه صدا و لرزش چندانی ندارد. با قرار دادن اهرم تعویض دنده روی حالت D و فشردن پدال گاز، خودرو راه می افتد. همین اول باید بدانید که تاخیر شروع حرکت گیربکس CVT شامل حال تیگارد هم می گردد اما این موضوع کمتر از اغلب خودروهای چینی بازار است.

هنگام تست تیگارد X35، با افزایش فشار روی پدال گاز، خودرو به نرمی شتاب می گیرد و کمی حس فرو رفتن به داخل صندلی را هم تجربه می کنم. خودرو تقریبا بدون درد سر خاصی تا سرعت 100 کیلومتر بر ساعت شتاب می گیرد. در این حالت با وجود گیربکس CVT خودرو هم چنان کم صدا و راحت نشان می دهد. اما با عبور از این سرعت صدای پیشرانه و گیربکس افزایش پیدا نموده و زور زدن های پیشرانه 1.5L برای سرعت دادن به این خودروی 1340 کیلوگرمی شروع می گردد.

در این حالت صدای نفوذ باد به داخل اتاق هم افزایش می یابد. در تست تیگارد X35 معین شد سه حالت پدال گاز برای این خودرو تعریف شده است. حالت سر گاز به آرامی خودرو را به حرکت در می آورد و برای حرکت با سرعت 110 کیلومتر بر ساعت هم کافی است. حالت میان گاز برای رانندگی اسپرت و تجربه کمی هیجان مطلوب است. اما حالت تخت گاز تنها به صدای بیشتر پیشرانه و افزایش مصرف سوخت آن می انجامد! این حالت فقط برای سبقت گیری در شرایط بحرانی مناسب است.

هندلینگ و سواری تیگارد X35

یکی از نکات دور از انتظار در تست تیگارد X35، پایداری و هندلینگ مناسب خودرو بود. هر چند تعلیق تیر پیچشی عقب این خودرو کوبش دارد اما پایداری آن مناسب است. به طوری که خودرو در عبور از پیچ ها و یا مانورهای ناگهانی در سرعت 70 کیلومتر، پایدار و تحت کنترل است. فرمان دادن ناگهانی به این خودرو در سرعت 100 کیلومتر هم ترسناک نیست و خودرو همچنان قابل کنترل است. اما کوبش های شدید بخش عقب خودرو گاهی آزار دهنده، می گردد. در حین عبور با سرعت از پیچ ها سیستم کنترل پایداری چندان وارد مدار نمی گردد و اختیار عمل خوبی به راننده می دهد.

اما تایرهای سایز 215/50R17 برند کویر گاهی باعث سُر خوردن خودرو می شوند. این تایرها هنگام عبور از دست اندازهای متوالی، باعث جابجایی های عرضی نا خواسته (سُر خوردن عرضی تایر) خودرو هم می شوند. تایرهای کویر باعث ایجاد نویز و بعلاوه لرزش خودرو در سرعت بالای 80 کیلومتر هم می شوند. بدیهی است با تعویض تایرهای این خودرو با نمونه های مرغوب خارجی، سواری و هندلینگ خودرو از این هم بهتر خواهد شد و کوبش های عقب خودرو نیز بهبود خواهد یافت.

هماهنگی موتور و گیربکس

یکی از نکات قابل تامل در تست تیگارد X35، هماهنگی تقریبا مناسب موتور و گیربکس این خودرو بود. واکنش گیربکس به پدال گاز و نحوه تعویض دنده های این خودرو بهتر از سایر خودروهای چینی بازار است که از قوای فنی مشابه استفاده می نمایند. هنگام تست این خودرو گاز هرز و اضافه ای مشاهده نشد. هنگام رانندگی با سرعت 110 کیلومتر بر ساعت دور موتور روی حدود 3000 RPM قرار می گیرد و صدای پیشرانه و گیربکس چندان زیاد نیست.

گیربکس تیگارد حالت تیپ ترونیک هم دارد اما نمونه مورد آنالیز از سری های اول بود و این قابلیت را نداشت. این قابلیت تنها با تعویض پلاستیک دور اهرم تعویض دنده به وسیله نمایندگی ها فراهم می گردد. این موارد در کنار هم باعث ایجاد مصرف سوخت ترکیبی حدود 9 لیتر در هر 100 کیلومتر برای تیگارد شده است. این عدد با توجه به کیفیت پایین سوخت کشور مناسب است.

ترمز گیری تیگارد

ترمزهای تیگارد در جلو و عقب از نوع دیسکی مجهز به ABS+EBD هستند. هر چند ترمزهای این خودرو هم مانند سایر خودروهای چینی و ایرانی توربو شارژر حالت اسفنجی دارد. اما در نهایت و فشردن پدال ترمز تا نزدیک خاتمه، توان ترمزگیری خودرو خوب است و سه مرتبه راننده را از بروز حادثه نجات داد. بر عکس بسیاری از خودروهای چینی بازار که توان ترمزگیری آنها واقعا ضعیف است و بوی لنت ترمز آنها به سرعت به مشام می رسد.

تست رانندگی در شهر

تیگارد X35 در شهر خودرو قابل کنترلی است. مهم ترین تفاوت آن با اغلب چینی های بازار عملکرد خوب گیربکس خودرو هنگام شروع حرکت است. چرا که کپ نمی نماید یا ناگهان نمی پرد که باعث بروز تصادف گردد. اما این خودرو هم پس از ترمز گیری و فشردن سریع پدال گاز تاخیر دارد. در طول تست تیگارد X35، گیربکس هیچ تقه ای نداشت که این نکته قابل تامل است. به نظر می رسد کیفیت گیربکس CVT تیگارد و نحوه برنامه نویسی آن، بهتر از رقبایش است. اما تایید دقیق این موضوع احتیاج به طی مسافت حداقل 30 هزار کیلومتری دارد.

تست تیگارد X35 در جاده و سفر

یکی از مراحل تست تیگارد X35، آنالیز عملکرد این خودرو در جاده بود. در این حالت چهار سرنشین در خودرو حضور داشتند و صندوق عقب نیز وسایل برای یک سفر سه روزه قرار داشت. پس خودرو با ظرفیت کامل در حال تست بود.

شتاب خودرو در این حالت نسبت به حالت تک سرنشین، افت کرد اما بعلاوه تا سرعت 110 کیلومتر از عهده کار بر می آمد. سبقت گیری در این حالت نیز چندان ترسناک نبود به شرطی که در سرعت زیر 100 کیلومتر انجام می شد. شاید عمده تفاوت اعمال وزن روی این خودرو شتاب کمتر شروع حرکت و افت توان سبقت گیری در سرعت بالای 100 کیلومتر است. کوبش های عقب خودرو نیز گاه و بی گاه صدای سرنشینان را در می آورد.

سیستم تهویه مطبوع

در تست تیگارد X35 در تابستان و شرایط پر فشار، تهویه خودرو هرگز قطع نشد. هر چند تیگارد X35 دریچه تهویه عقب ندارد اما طراحی مناسب کانال ها و گردش هوای مناسب در داخل کابین این خودرو، باعث خنک شدن کافی سر نشینان می گردد. البته گاهی سرنشینان عقب از شما خواهند خواست تا فن را روی بیشترین حالت ممکن قرار دهید.

شیشه های معمولی

یکی از نقاط آزار دهنده، در تست تیگارد X35، شیشه های معمولی آن بود که علاوه بر ناتوانی در جلوگیری از تابش مستقیم آفتاب به داخل کابین و پوست و لباس سرنشینان، توانایی حفظ خنکی کابین را هم ندارد. استفاده از شیشه های سولار یا دودی به حل این مشکل یاری زیادی می کرد.

ناک پیشرانه در تست تیگارد X35

پیشرانه تیگارد X35 حداقل در تابستان دارای ناک است. تیگارد چه در مسیرهای اتوبانی و چه شهری مانند سایر خودروها ناک می زند. البته این موضوع مستقیم به کیفیت سوخت پایین کشور مربوط است.

کابین و امکانات

طراحی کابین تیگارد X35 ساده و حتی کمی قدیمی است. اما کیفیت ساخت آن مناسب است و بوی بدی نمی دهد. کابین خودرو از ترکیب پلاستیک خشک و فوم نرم ساخته شده است. صندلی های خودرو نیز از نوع پارچه ای است که باعث تعریق چندانی نمی شوند. کیفیت مانیتور خودرو اما آنچنان خوب نیست و می توانست خیلی بهتر از این باشد. طراحی صفحه کیلومتر آنالوگ خودرو واقعا قدیمی و از مد افتاده است. هر چند که در نسخه های تازهتر به نوع دیجیتالی تغییر نموده است. اما طراحی پنل سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک خودرو جالب و کار کردن با آن بسیار ساده و دلنشین است.

امکانات تیگارد چندان زیاد نیست. کی لس، دکمه استارت / استاپ، دی لایت، سقف پانوراما، سانروف، چراغ جلوی LED، کروز کنترل، مانیتور هشت اینچی،فرمان برقی، دوربین و سنسور دنده عقب، ترمز پارک برقی، سیستم کنترل پایداری و کشش و سیستم کنترل حرکت در سر بالایی تنها امکانات رفاهی و ایمنی تیگارد هستند.

صندلی های این خودرو هر چند با پارچه مناسب روکش شده اند و ارگونومی به نسبت خوبی دارند اما تنظیم دستی دارند و از سرد کن و گرم کن هم خبری نیست.

آفتاب گیر سمت هم نشین تیگارد حتی آینه و چراغ هم ندارد! سیستم صوتی خودرو عملکرد معمولی دارد و آینه های جانبی خودرو نیز باید به صورتی دستی جمع شوند. صندوق عقب خودرو دستی است و اهرم تعویض دنده الکترونیکی نیست.

طراحی

طراحی تیگارد X35 چندان مدرن و اسپرت نیست اما اگر نگاهی به نسخه اولیه این خودرو که با نام Senova X35 و در سال 2016 عرضه شد بی اندازید متوجه می شوید که فیس لیفت خوبی روی این خودرو اجرا شده است. چراغ های دودی جلو، نوار کرومی دور جلو پنجره و چراغ های بوم رنگی دی لایت تنها جاذبه های جلوی خودرو هستند.

بخش جانبی خودرو طراحی واقعا ساده و قدیمی دارد و پُف گلگیر عقب تنها بخش مجذوب کننده این نما است. اما با این حال این بخش هم طراحی متناسبی دارد.

نمای عقب خودرو نیز ساده است و هیچ خبری از دی فیوزر و… نیست. مجذوب کننده ترین بخش عقب خودرو چراغ های آن است.

در مجموع باید گفت که طراحی تیگارد در مقابل رقیبی مانند ام وی ام X55 پرو ضعیف تر و قدیمی تر است اما زشت هم نیست.

کیفیت ساخت و مونتاژ

هر چند تیگارد X35 امکانات چندانی ندارد و طراحی آن هم زیاد اسپرت و مجذوب کننده نیست اما کیفیت ساخت این خودرو خوب است. مواد پلاستیکی داخل کابین و روی بدنه از جنس خوبی انتخاب شده اند و کیفیت مونتاژ هم خوب است. در واقع در این محدوده قیمتی یا باید مانند چری روی طراحی و امکانات خودرو هزینه کرد یا قید آنها را زد و به سراغ کیفیت ساخت رفت!

تیگارد X35 ارزش خرید دارد؟

تیگارد X35 ظاهر چندان مجذوب کنندهی ندارد و حتی کمی قدیمی هم به نظر می رسد. شرایط داخل کابین این خودرو هم به همین شکل است. این خودرو از لحاظ امکانات هم در سطح پایینی قرار گرفته است. با این وجود اما کیفیت ساخت و عملکرد فنی این خودرو نسبت به رقبای چینی بهتر ارزیابی می گردد. شتاب این خودرو در شهر و اتوبان پاسخگو است و در سفرها و شرایط پر فشار هر چند هیجان انگیز نیست اما راننده را مایوس نخواهد کرد. پایداری و هندلینگ این خودرو نیز مناسب است اما عقب خودرو کوبش دارد.

در تست تیگارد X35 معین شد پیشرانه تیگارد در مقابل ام وی ام X55 پرو کمی ضعیف تر است و از لحاظ طراحی و امکانات هم در سطح پایین تری قرار گرفته است. اما از لحاظ کیفیت ساخت، هندلینگ و هماهنگی موتور و گیربکس بهتر از آن است. قیمت تیگارد در بازار آزاد حدود یک میلیارد و 320 میلیون تومان و ام وی ام X55 پرو در حدود یک میلیارد و 540 میلیون تومان (در تاریخ دهم آذر ماه 1403) است.

درباره خدمات پس از فروش و تامین قطعات این خودرو هم باید گفت که تعداد نمایندگی های شرکت سانیار موتور که تیگارد X35 را مونتاژ می نماید، کمتر از شرکت مدیران خودرو است. تا لحظه نگارش این گزارش، خبری مبنی بر در صف ماندن مشتریان این خودرو جهت تامین قطعات به وبلاگ ساعت گلورایا نرسیده است.

این خودرو تازه وارد است و ارزیابی شرایط خدمات پس از فروش و بعلاوه دوام تیگارد X35 زمان بیشتری می طلبد.

منبع: بیت ران

به "تست تیگارد X35 به وسیله خبرنگاران انجام شد ، تست 2500 کیلومتری و پر فشار خودرو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تست تیگارد X35 به وسیله خبرنگاران انجام شد ، تست 2500 کیلومتری و پر فشار خودرو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید