پلتفرم جمع آوری ضایعات و پسماند راه اندازی شد

به گزارش وبلاگ ساعت گلورایا، علی آذریان مدیر یک شرکت خلاق در تبادل نظر با خبرنگاران در مورد دستیابی به شیوه نوآورانه در جمع آوری آنلاین ضایعات اظهار کرد: پس از سه سال تجربه و فعالیت در بازار جمع آوری ضایعات و پسماند ارزشمند و آزمودن شیوه های مختلف به روشی نوآورانه و کاربردی برای برطرف بخشی از چالش های این بازار دست پیدا نموده ایم.

پلتفرم جمع آوری ضایعات و پسماند راه اندازی شد

وی با بیان اینکه جمع آوری ضایعات در شهر تهران و بسیاری از شهرهای ایران به شیوه کاملا سنتی انجام می گردد، گفت: به همین علت خریداران سیار که به اصطلاح دوره گرد نامیده می شوند با خودروهای شخصی خود و با نصب بلندگو و ایجاد آلودگی صوتی اقدام به چرخیدن در معابر، کوچه ها و خیابان ها نموده و بدنبال خرید ضایعات ارزشمند هستند. این روش از سالهای دور وجود داشته و متاسفانه شاهد افزایش روزبه روز تعداد آنها هستیم.

وی اضافه نمود: این روش جمع آوری ضمن ایجاد آلودگی صوتی و افزایش هزینه های سوخت و استهلاک خودرو، موجب افزایش آلودگی هوا بعلت چرخش غیرهدفمند این خودروها می گردد که این افزایش هزینه ها با نبود فروشنده ضایعات و خالی برگشتن آنها برای چند روز متوالی همراه است. مشکل دوم در این بازار، عدم اطلاع فروشنده ضایعات از اقلام فروش خود و در نتیجه اختلاف همیشگی بر سر ارزش و قیمت ضایعات با خریدار آن است.

وی افزود: در بسیاری از موارد فروشنده برای اطلاع از ارزش واقعی مجبور است با چندین خریدار سر و کله بزند.

وی در مورد ارائه راه چاره مناسب برای حل این مسائل شرح داد: ایده محوری در این شرکت، طراحی و توسعه بستر آنلاین برای ارتباط دهی بین فروشندگان انواع ضایعات با خریداران آنهاست. در این شرکت پلتفرمی طراحی کردیم که با استفاده از آن، کلیه فروشندگان ضایعات اطلاعات سفارش خود را به همراه تصاویر اقلام ضایعاتی و پسماند ارزشمند به سیستم ارسال می نمایند.

مدیر این شرکت خلاق با بیان اینکه در این شرکت کارشناسانی برای مشخص قیمت حضور دارند، بیان کرد: پس از کارشناسی و ارزیابی حدودی قیمت ضایعات به وسیله کارشناسان این شرکت، این سفارشات به سمت خریداران ارسال شده و اطلاعات فروشنده و خریدار هر سفارش بر اساس مدل سازی تطبیقی بین فروشنده و خریدار و الگوریتم مچینگ قیمت پیشنهادی بین همدیگر تبادل می گردد.

وی افزود: بدین صورت خریدار بعد از هماهنگی با فروشنده برای خرید و تحویل حضوری اقلام مراجعه می نماید.

آذریان با بیان اینکه این محصول می تواند ارزش های مناسبی از جمله کاهش تدریجی آلودگی صوتی دوره گردها را در پی داشته باشد، گفت:ما در صدد بودیم که در این شرکت، ابزار ارزش گذاری کلیه اقلام سفارشارت ضایعات به صورت اتوماتیک و لحظه ای، حجم بزرگی از معاملات خرید و فروش پسماند ارزشمند و ضایعات را مدیریت کنیم.

وی در ادامه در مورد بازار و صنعت بازیافت در کشور گفت: به طور میانه روزانه حدود 6500 تن پسماند عادی در شهر تهران فراوری می گردد که 33 درصد از این مقدار یعنی نزدیک به 2200 تن را ضایعات و پسماند خشک قابل بازیافت را تشکیل می دهد. این حجم علاوه بر فراوری سالانه 60 هزار تن پسماند الکترونیکی و الکتریکی در کشور است؛ بعلاوه بر اساس گزارش های سازمان دهیاریها و شهرداری های وزارت کشور شهر تهران حدود 15 درصد از کل فراوریی پسماند در کشور را به خود اختصاص داده است و مقدار بازار صنعت بازیافت و ضایعات در ایران سالانه بین 20 تا 25 هزار میلیارد تومان تخمین زده می گردد.

آذریان گفت: در شهرهای بزرگ از جمله تهران نزدیک به 6 درصد آن از مبدا به وسیله شهروندان تفکیک اصولی می گردد و 70 درصد آن به روش جمع آوری غیربهداشتی از مخازن اجرا شده و 25درصد دفن مستقیم می گردد از این رو امیدواریم بتوانیم تا سال 1404 به بزرگترین بازیگر نوآور و فناور در این صنعت تبدیل شویم.

وی گفت: از یک سو مشتریان بخش فروشنده منازل، کارگاه های فراوریی، کارخانجات و اصناف که اقلام غیرقابل استفاده دارند مخاطب این محصول هستند. بعلاوه کلیه فعالان این صنعت از جمله خریداران دوره گرد و انبار و مغازه های خرید و فروش ضایعات و بعلاوه پیمانکاران بازیافت نیز مشتریان ما هستند. افزایش بار جمع آوری آنها و فعالیت به صورت بهینه و کاهش اتلاف وقت و هزینه های سوخت خودرو از جمله ارزش های پیشنهادی به این سمت از کاربران به شمار می رود.

وی با تاکید بر اینکه به طور دقیق و با مدل کسب و کاری یکسان، نمونه خارجی چنین پلتفرمی وجود ندارد، گفت: اما به صورت مشابه، چندین شرکت معتبر و ارزشمند خارجی وجود دارد که به پیمانکاران بازیافت در مورد جمع آوری آنلاین پسماند ارزشمند، راه چارههای فناورانه و نوآورانه ارائه و پشتیبانی می دهند.

آذریان تاکید نمود: اجرای این طرح از ابتدای مهر به صورت آزمایشی در تهران آغاز شده و برای تست و عیب یابی اقدام نموده ایم.

به گفته مدیر شرکت خلاق، این شرکت هیچ فعالیت عملیاتی برای جمع آوری و خرید مستقیم ندارد بلکه صرفا پلتفرمی برای ارتباط دادن بین فروشندگان ضایعات با خریداران است.

وی با تاکید بر اینکه برای راه اندازی این محصول محدودیت جغرافیایی وجود ندارد، گفت: این پلتفرم در همه جای کشور قابل بهره برداری است.

به گزارش وبلاگ ساعت گلورایا، این طرح در رویداد نیازهای فناورانه حوزه محیط زیست صندوق نوآوری و شکوفایی ارائه شد.

منبع: خبرگزاری مهر

به "پلتفرم جمع آوری ضایعات و پسماند راه اندازی شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پلتفرم جمع آوری ضایعات و پسماند راه اندازی شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید