دستور تهیه آش ریواس؛ سنتی و مقوی
به گزارش وبلاگ ساعت گلورایا، آش ریواس یک غذای سنتی و محلی است که با استفاده از نخود، سبزیجات مختلف، گوشت گوسفند و ادویه های معطر تهیه می گردد. این غذا در دسته غذا های سنتی و سالم قرار گرفته است و باعث افزایش انرژی و تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد. در این مطلب شما را دستور تهیه این آش خوشمزه آشنا می کنیم.
آش ریواس از آش های سنتی ایرانی است که در بعضی منطقه ها ایران پخته می گردد. آش ریواس از غذا های پرطرفدار در فصل بهار است و در بعضی منطقه ها ایران به صورت پایه ای برای ناهار و شام سرو می گردد.
آش ریواس یکی از خوشمزه ترین آش ها است که پخت آن هم چندان سخت نیست. ضمن این که این آش بسیار پرخاصیت و مفید است. طبق رسم معمول، دستور تهیه آش ریواس در هر منطقه ممکن است کمی متفاوت باشد، اما در کل این غذا با استفاده از نخود، سبزیجات و گوشت گوسفند تهیه می گردد. در زیر دستور تهیه آش ریواس را برای شما توضیح می دهم:
آش ریواس
مواد لازم
طرز تهیه
1. ابتدا مواد اولیه آش ریواس را شسته و آماده کنید. برای این کار، پیازچه را خرد کنید و سبزی ها را میانه خرد کنید. بعلاوه تخم گشنیز را بکوبید و ریواس را به صورت حلقه هایی با قطر نیم تا یک سانتی متر برش دهید و سیر را له نموده و ریز خرد کنید و گوشت را به قطعات مکعبی خرد کنید.
2. سپس یک قابلمه را روی حرارت میانه گرم کنید و مقداری روغن به آن اضافه کنید.
3. پیازچه، زردچوبه و تخم گشنیز را به قابلمه اضافه نموده و به مدت یک دقیقه تفت دهید تا بوی خوبه مواد اولیه آش ریواس را حس کنید.
4. سپس گوشت خرد شده را به آن اضافه نموده و به مدت 10 تا 15 دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
5. سیر خرد شده را به قابلمه اضافه نموده و به مدت یک دقیقه تفت دهید تا بوی آن به مشام برسد.
6. حبوبات و سبزیجات را به قابلمه اضافه نموده و همه را با هم مخلوط کنید.
7. در مرحله بعدی، عصاره گوشت را به همراه یک پارچ آب به قابلمه اضافه نموده و بگذارید تا آش جا بیفتد.
در نهایت، بعد از اینکه آش ریواس برای حدود یک ساعت بر روی حرارت میانه تا پایین پخته شده و گوشت و حبوبات کاملاً پخته شده اند، آن را با نعناع، سیر و پیاز داغ تزیین نموده و سرو کنید. می توانید آش ریواس را با نان تازه و کمی لیمو ترش سرو کنید و از طعم خوشایند آن لذت ببرید.
آش ریواس بدون گوشت
مواد لازم
طرز تهیه
1. برای آغاز کار ریواس ها را خوب تمیز نموده و خرد کنید. سپس آن ها را در آبکش قرار داده و خشک کنید.
2. نخود و لوبیا را از شب قبل خیس نموده و برای 12 ساعت بگذارید تا نفخ آن ها گرفته گردد. در این مدت آب نخود و لوبیا را چندین بار تعویض کنید تا راحت تر پخته شوند. سپس نخود و لوبیا را به صورت جداگانه بپزید یا در زودپز بریزید تا پخته گردد.
3. پیازچه و جعفری را خوب تمیز نموده و سپس خرد کنید.
4. پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید. در یک قابلمه با کمی روغن و مقداری زردچوبه، پیاز را تفت دهید تا شفاف گردد.
5. تخم گشنیز و پیازچه را به مواد اضافه نموده و کمی تفت دهید تا عطر ادویه ها به مشامتان برسد.
6. سیر را پوست بگیرید و نگینی ریز یا پوره شده به مواد اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید تا عطر سیر بلند گردد.
7. نعناع و جعفری را به مواد اضافه نموده و 1 لیتر آب را روی مواد بریزید و بگذارید تا به جوش آید.
8. در ادامه کار نخود و لوبیا و ریواس را به مواد اضافه نموده و حرارت را کم نموده و مدتی اجازه دهید تا آش پخته و جا افتاده گردد.
در یک تابه کوچک روغن ریخته و پس از داغ شدن، نعنا خشک را اضافه نموده و کمی تفت دهید. سپس روغن را بر روی آش بریزید و در صورت تمایل، با پیاز داغ، زعفران و ماست آن را تزیین کنید. آش ریواس بدون گوشت آماده است. با اضافه کردن نمک و فلفل به طعم دلخواه خودتان برسید، آن را سرو کنید و از آش لذیذتان لذت ببرید.
نکاتی برای خوش طعم شدن آش ریواس
برای خوش طعم تر شدن آش ریواس می توانید به موارد زیر توجه کنید:
استفاده از ادویه ها: برای افزایش طعم و عطر آش ریواس، می توانید از ادویه هایی مانند زردچوبه، فلفل، دارچین و روغن های محلی بهره ببرید.
استفاده از سبزیجات تازه: سبزیجات تازه مانند جعفری و نعناع، طعم و عطر خوبی به آش ریواس می دهند.
زمان پخت مناسب: برای داشتن طعم لذیذ، آش ریواس را به مدت کافی بپزید تا مواد به خوبی پخته شوند و طعم و عطر خوبی به آش ببخشند.
استفاده از ماست: برای تزیین آش ریواس، می توانید از ماست بهره ببرید که به آش طعم ملایم و خوبی می بخشد. می توانید ماست را به صورت جداگانه در کنار آش سرو کنید یا به آش اضافه کنید.
استفاده از نمک به مقدار مناسب: برای داشتن طعم مناسب، نمک را به مقدار مناسب به آش اضافه کنید. اضافه کردن نمک زیاد می تواند طعم آش را تلخ کند.
منبع: وب گاه بیتوته
منبع: فرارو