طرز تهیه آش گوجه سبز مجلسی به 2 روش با گوشت و بدون گوشت

به گزارش وبلاگ ساعت گلورایا، اگر شما هم از خوردن آش های ترش لذت می برید آش گوجه سبز یکی از آش های محبوب ایرانی است که با گوجه سبز یا آلوچه های ترش بهاری درست می گردد. البته اگر این میوه را فریز کنید، می توانید در دیگر ماه های سال هم این آش خوشمزه و ملس را بپزید. با گوجه سبز غذاهای خوشمزه و متنوعی مثل یا هم می توانید درست کنید. اما در این مقاله از سرویس در به 2 مدل طرز تهیه آش گوجه سبز با گوشت و بدون گوشت می پردازیم. در سرانجام، همه نکات پخت این آش خوشمزه را هم برایتان شرح خواهیم داد.

طرز تهیه آش گوجه سبز مجلسی به 2 روش با گوشت و بدون گوشت

طرز تهیه آش گوجه سبز بدون گوشت

مدت زمان آماده سازی مواد: 30 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت: 2 ساعت

مواد لازم برای تهیه آش گوجه سبز گیاهی

گوجه سبز: 350 گرم

سبزی آش: 500 گرم

عصاره گوشت یا مغر قلم: 1 لیوان دسته دار فرانسوی

پیاز: 1 عدد میانه

نخود: 1 لیوان دسته دار فرانسوی

عدس: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی

برنج نیم دانه: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

روغن مایع سرخ کردنی: به میزان لازم

مراحل طرز تهیه آش گوجه سبز بدون گوشت

برای درست کردن آش گوجه سبز ابتدا باید حبوبات را خیس کنید، سپس بقیه مواد را آماده نموده و به ترتیب آن ها را بپزید. استفاده از چاشنی ها هم در طرز تهیه آش گوجه سبز اختیاری است. اگر از زمان پخت حبوبات صرف نظر کنیم و آن ها را در زودپز بپزید، به خاطر استفاده نشدن گوشت در این روش تهیه آش گوجه سبز، زمان پخت تا 1 ساعت هم کاهش خواهد یافت. این آش مناسب گیاهخواران نیز هست.

مرحله اول: حبوبات و برنج را از قبل خیس کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه آش گوجه سبز، حتما حبوبات را از قبل بخیسانید. برای خیس کردن نخود، 24 ساعت زمان بگذارید ولی برای عدس و برنج نیم دانه، 1 ساعت قبل از آغاز آشپزی کافی است. آبی که نخود را در آن خیس نموده اید، هر چند ساعت یک بار عوض کنید تا نفخ آن تا جای ممکن گرفته گردد.

مرحله دوم: بقیه مواد آش گوجه سبز را آماده کنید

قبل از آغاز به آشپزی، سبزی آش را تمیز کنید و بشویید. آن ها را بعد از این که آب خود را از دست دادند، خرد کنید و کنار بگذارید. سپس پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید. در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. پیازها را در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی گردد. زردچوبه و فلفل سبز را به پیازها اضافه کنید و چند ثانیه تفت دهید تا خامی آن ها گرفته گردد.

مرحله سوم: حبوبات و عصاره قلم را اضافه کنید

عدس، نخود و برنج را که از قبل خیس خورده بودند، آبکش نموده و به پیاز و ادویه ها اضافه کنید. را به همراه 2 لیوان آب، به مواد اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید تا آغاز به جوشیدن نمایند. اگر از عصاره های بسته بندی گوشت استفاده می کنید، قبل از اضافه کردن به مواد، آن را در مقداری آب حل کنید تا گلوله نگردد. سپس به مواد اضافه کنید.

مرحله چهارم: حبوبات آش گوجه سبز را بپزید

وقتی مواد داخل قابلمه آغاز به قل زدن کردند، حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید و درب ظرف را بگذارید. اجازه دهید حبوبات کاملا بپزند و نرم گردد. سپس گوجه سبزها را بشویید و چوب آن ها را جدا کنید.

مرحله پنجم: گوجه سبز را به مواد آش اضافه کنید

بعد از پختن حبوبات، گوجه سبزها و سبزی آش را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. حدود 15 تا 20 دقیقه صبر کنید تا گوجه سبزها بپزند و نرم شوند. نمک آش را بچشید و آن را میزان کنید. وقتی آش پخت، روی آن را با ، و تزیین و سرو کنید.

طرز تهیه آش گوجه سبز با گوشت

مواد لازم برای پخت آش گوجه سبز با گوشت

گوجه سبز: 750 گرم

گوشت چرخ نموده: 300 گرم

سبزی آش: 1 کیلوگرم

بلغور گندم: 1 و 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی

لوبیا قرمز: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی

عدس: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی

پیاز: 4 عدد بزرگ

نعناع خشک: 3 قاشق غذاخوری

نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان دلخواه

روغن: به میزان لازم

مراحل طرز تهیه آش گوجه سبز با گوشت

برای درست کردن آش گوجه سبز با گوشت، علاوه بر طی کردن مراحل طرز تهیه آش گوجه سبز بدون گوشت، باید گوشت چرخ نموده را هم سرخ نموده و بپزید و سپس به مواد اضافه کنید. از آن جایی که گوشت چرخ نموده زود می پزد، زمان پخت این آش تفاوت چندانی با مدل قبل ندارد ولی اگر از گوشت تکه ای برای داخل آش بهره ببرید، باید زمان بیشتری را به پخت آن اختصاص دهید.

مرحله اول: مواد آش گوجه سبز را آماده کنید

در ابتدا لوبیا قرمز را از شب قبل در مقداری آب خیس کنید. عدس و بلغور را یک ساعت قبل از پخت بخیسانید و آبکش کنید. سبزی آش را بشویید و خرد کنید. پوست پیاز ها را بگیرید و آن ها را خلالی باریک یا نگینی ریز خرد کنید. سپس پیازها را در مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی گردد.

مرحله دوم: گوشت چرخ نموده را تفت دهید و بپزید

در این مرحله به میزان 1 قاشق از پیازهای سرخ شده را جدا کنید و با گوشت چرخ نموده تفت دهید. بقیه پیاز را برای تزیین روی آش جدا بگذارید. به گوشت چرخ نموده و پیاز، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه های دلخواه بزنید و تفت دهید. حرارت را ملایم نموده و درب ظرف را بگذارید تا گوشت بپزد.

مرحله سوم: حبوبات آش را بپزید

یک قابلمه دیگر روی شعله گاز بگذارید. به میزان 1 قاشق دیگر از پیاز داغ را بریزید و لوبیای آبکش شده را به آن اضافه کنید. 2 لیوان آب به لوبیا بیفزایید و بعد از جوش آمدن، اجازه دهید لوبیاها بپزند. وقتی لوبیاها نیم پز شدند، بلغور و عدس را به مواد بیفزایید. همه مواد که پختند، سبزی آش گوجه سبز را اضافه کنید. ترکیب سبزی آش گوجه سبز همان سبزی است.

مرحله چهارم: گوجه سبز و گوشت چرخ نموده را اضافه کنید

گوجه سبز هایی را که از قبل شسته بودید را به قابلمه اضافه کنید. گوشت چرخ نموده پخته شده را هم به قابلمه بیفزایید. 15 تا 20 دقیقه صبر کنید که همه مواد بپزند و طعم یکدستی بگیرند. ادویه ها و نمک را میزان کنید. در سرانجام روی آش را با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین و در ظرف مناسب سرو کنید.

فوت و فن های طرز تهیه آش گوجه سبز

*در طرز تهیه آش گوجه سبز، اضافه کردن عصاره یا آب قلم و مرغ، گوشت یا سبزیجات می تواند هم به طعم خوب آش یاری کند و هم غلظت آن را بیشتر کند. بعلاوه افزودن آب قلم یا استاک، آش گوجه سبز را مقوی تر هم خواهد نمود. ولی اگر عصاره را در دسترس نداشتید، می توانید از عصاره های آماده هم بهره ببرید.

*بعد از اضافه کردن گوجه سبزها و سبزی آش، بهتر است درب قابلمه را روی ظرف نگذارید ولی حرارت را روی ملایم تنظیم کنید تا آش نسوزد. باز گذاشتن درب قابلمه باعث می گردد رنگ آش شما تیره نگردد.

*در تهیه آش گوجه سبز از حبوبات دلخواه مثل لپه، لوبیا چیتی، لوبیا سفید و عدس به همراه بلغور گندم یا برنج نیم دانه بهره ببرید.

*به عنوان چاشنی و برای طعم دهی بیشتر می توانید از مقداری آبغوره با آبلیمو هم در دستور آش گوجه سبز بهره ببرید.

*اگر می خواهید هنگام خوردن آش، هسته های گوجه سبز را زیر دندان احساس نکنید، می توانید از قبل، گوجه سبزها را در کمی آب بپزید و بعد از نرم شدن، هسته ها را جدا کنید. سپس گوشت گوجه سبزها را در آش بریزید.

*اگر در طرز تهیه آش گوجه سبز از بلغور گندم یا برنج نیم دانه استفاده می کنید، مراقب باشید آش تان ته نگیرد. در این صورت باید هر چند دقیقه یک بار، مواد داخل قابلمه را هم بزنید.

* در صورت دلخواه می توانید کمی رشته آش هم به مواد اضافه کنید. افزودن رشته باید در 15 دقیقه نهایی پخت آش گوجه سبز باشد.

سوالات متداول

در طرز تهیه آش گوجه سبز از چه سبزی استفاده می گردد؟

مثل همه آش های اصیل ایرانی، در طرز تهیه آش گوجه سبز هم از سبزی آش استفاده می گردد. سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز و شوید است که ترکیب آن ها مساوی است. می توانید از چند برگ اسفناج یا برگ چغندر هم برای سبزی آش بهره ببرید. ولی میزان آن ها باید کمتر باشد.

آش گوجه سبز متعلق به کدام شهر است؟

بعضی افراد این آش را با آش گوجه تبریزی اشتباه می گیرند و آن را اصالتا تبریزی می دانند ولی در خصوص این که دقیقا آش گوجه سبز به کدام شهر تعلق دارد، معین نیست. هر چند طرز تهیه این دو آش بسیار به هم شبیه است و بعضی آش گوجه سبز را هم جزو آش های اصالتا تبریزی می دانند.

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه آش گوجه سبز مجلسی به 2 روش با گوشت و بدون گوشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش گوجه سبز مجلسی به 2 روش با گوشت و بدون گوشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید