طرز تهیه ته چین ماست با مرغ زعفرانی خانگی
به گزارش وبلاگ ساعت گلورایا، ته چین ماست با مرغ زعفرانی همواره یکی از اولویت های میز غذای مهمانی و مراسم های خاص ایرانی است. این غذای کلاسیک، اصالتا ایرانی است و معمولا به همراه گوشت و مرغ تهیه می گردد. اما تنوع ته چین تنها به این جا ختم نمی گردد. ته چین مرغ و بادمجان، گوشت و بادمجان، ته چین قارچ، ته چین با گوشت چرخ نموده بعضی انواع ته چین هستند. تنوع زیاد ته چین باعث می گردد هر کسی با هر ذائقه ای این غذای مجذوب کننده را دوست داشته باشد و آن را وارد برنامه غذایی خود کند. امروز طرز تهیه ته چین ماست و مرغ زعفرانی آموزش داده می گردد. این مدل ته چین که با زرشک، خلال پسته و بادام تهیه می گردد، یکی از رایج ترین انواع ته چین است که هواداران زیادی دارد. استفاده از ماست پارسی که در مواد لازم ذکر شده، بافت ته چین را بهتر و طعم آن را لذیذتر خواهد نمود. در ادامه، همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه ته چین ماست با مرغ زعفرانی
- مرغ بدون پوست یک ونیم کیلوگرم
- نمک سه چهارم قاشق چای خوری
- فلفل سیاه آسیاب شده سه چهارم قاشق چای خوری
- پیاز زرد میانه (پوست کنده) یک عدد
- آب سرد برای برنج یک ونیم فنجان
مواد لازم مخصوص برنج ته چین ماست
- برنج باسماتی ایرانی چهار فنجان
- ماست سون پارسی کاله یک فنجان
- تخم مرغ یک عدد
- زعفران به میزان لازم
- روغن نباتی به میزان لازم
- کره پاستوریزه کاله خرید آنلاین پنج قاشق غذاخوری
- ادویه برنج ایرانی یک قاشق چای خوری
- کره زعفرانی کاله (مکعبی برش خورده) سه قاشق غذاخوری
طرز تهیه ته چین ماست با مرغ زعفرانی
مرحله اول
برای آغاز تهیه یک ته چین ماست خوشمزه قدم اول روشن کردن فر و تنظیم آن روی دمای 200 درجه سانتی گراد است. تا فر داغ گردد، به سراغ باقی مراحل بروید.
مرحله دوم
در این مرحله، پیاز را به صورت درشت خرد کنید. بعد از آن، تکه های مرغ را همراه پیاز، نمک، فلفل و یک ونیم فنجان آب داخل یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید. حرارت را کم کنید تا مرغ حدود یک ساعت و نیم روی حرارت بپزد.
مرحله سوم
بعد از گذشت یک ساعت و نیم، یک چنگال داخل مرغ فرو کنید و از پخته شدن آن مطمئن شوید. بعد از این که مرغ پخته شد، آن را از قابلمه خارج نموده و کنار بگذارید تا خنک گردد. آب مرغ به جامانده در قابلمه را هم کمی دیگر بجوشانید تا به مقدار یک فنجان از آن باقی بماند. آب مرغ و پیازهای پخته شده را هم داخل یک کاسه ریخته و کنار قرار دهید.
مرحله چهارم
وقتی مرغ به مقدار کافی خنک شد به یاری یه چنگال آن را کمی خرد کنید و آب مرغ به جامانده را به آن اضافه کنید. مخلوط را به مدت حداقل 30 الی 40 دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا سرد گردد.
مرحله پنجم
در این فاصله سراغ آماده کردن برنج بروید. بعد از این که برنج را پاک کردید آن را بشویید. داخل یک قابلمه مناسب برنج را با میزانی آب، نمک و روغن روی حرارت قرار دهید. وقتی آب به جوش آمد باز هم صبر کنید تا برنج کمی نرم گردد. باید اطراف برنج نرم و مغز آن هنوز کمی سفت باشد. در این صورت برنج آماده آبکشی است.
مرحله ششم
داخل یک کاسه میانه یک عدد تخم مرغ، یک فنجان ماست، یک قاشق غذاخوری روغن نباتی و زعفران را با هم مخلوط کنید. برنج آبکشی شده را هم به مواد اضافه کنید تا برنج آغشته به مواد گردد.
مرحله هفتم
ظرف مناسبی که می خواهید ته چین را با آن داخل فر بگذارید را بردارید. روغن نباتی و کره پاستوریزه را داخل ظرف ریخته و به مدت سه تا پنج دقیقه داخل فر قرار دهید تا زمانی که کره ذوب گردد. دقیق آن را از پشت شیشه فر نگاه کنید تا خیلی داغ نگردد؛ زیرا کره خیلی زود می سوزد. به یاری یک دستکش ظرف را از فر بیرون آورده و روی یک سطح مناسب قرار دهید.
مرحله هشتم
نیمی از مخلوط برنج را داخل ظرف ریخته و به خوبی در ظرف مخصوص فر پخش کنید. روی این لایه کمی ادویه برنج ایرانی بزنید. مخلوط مرغ و آب مرغ را از یخچال بیرون آورده و خوب هم بزنید. سپس، آن را به طور مساوی روی لایه برنج پخش کنید.
مرحله نهم
برنج به جامانده را روی لایه مرغ بریزید و به یاری ته قاشق پخش کنید. به یاری دست کمی مواد را فشار دهید و دوباره میزانی ادویه روی برنج بپاشید. مکعب های کره زعفرانی سرد را با فاصله مساوی از یکدیگر روی لایه برنج بچینید. ظرف را با یک ورق فویل آلومینیومی بپوشانید و تمام اطراف ظرف را مهر و موم کنید. با استفاده از یک چاقوی تیز یک شکاف در هر گوشه و سپس چند شکاف در وسط ظرف ایجاد کنید.
مرحله دهم
ظرف را به مدت یک ساعت و ربع داخل فر قرار دهید تا زمانی که کناره های ته چین قهوه ای طلایی گردد. از آن جا که دمای فرها فرق دارد، ممکن است مجبور شوید اولین بار که این تهچین را می پزید کمی زمان پخت را تغییر دهید. اگر متوجه شدید که ته چین طلایی نشده مجددا آن را به فر برگردانده و چند دقیقه دیگر بپزید.
مرحله یازدهم
بعد از این مدت، ظرف را از فر بیرون بیاورید و فویل آلومینیوم را بردارید. یک چاقو را در کناره های ظرف فرو کنید تا ته چین آزاد گردد. یک بشقاب بزرگ مستطیلی روی ظرف قرار دهید. با استفاده از دستکش، هر دو بشقاب و ظرف شیشه ای را نگه دارید و ته چین را برعکس کنید. ته چین را به مدت 10 دقیقه روی پیشخوان قرار دهید تا خنک گردد. با استفاده از چاقوی دندانه دار ته چین را به هشت قطعه مساوی برش دهید. می توانید ته چین را همراه با سبزی خردن، ترشی سیر (سیر ترشی) یا سالاد شیرازی سرو کنید.
پیشنهادات ته چین ماست
- هنگام آبکشی برنج، از آب ولرم استفاده نموده و برنج را داخل آبکش بریزید.
- اگر مایلید می توانید طرز ته چین فیروزکوهی، طرز تهیه مینی ته چین مرغ و قارچ، ته چین مجلسی یا ته چین قالبی همراه با ویدیو را امتحان کنید.