مصرف زیاد نمک با شما چه می نماید؟

به گزارش وبلاگ ساعت گلورایا، تهران (پانا) - نمک یکی از چاشنی هایی است که همگان بسیار از آن استفاده می نمایند اما مصرف زیاد آن باعث می گردد بیماری های زیادی برای افراد ایجاد گردد.

مصرف زیاد نمک با شما چه می نماید؟

به گزارش نمناک، نمک یکی از مهمترین مواد برای پخت و پز و ماده معدنی متشکل از دو عنصر سدیم (Na) و کلر (Cl) است که برای بدن انسان لازم و لازم است، اما مصرف بیش از حد نمک بسیار مضر بوده و منجر به بیماری های مختلف مانند افزایش فشارخون، حملات قلبی، گرفتگی عضلات و... می گردد. بهتر است عوارض جدی که مصرف زیاد نمک برای سلامتی ایجاد می نماید، را نادیده نگیرد و پس از آشنایی با عوارض مصرف زیاد نمک، به مقدار کم از این طعم دهنده بی نظیر بهره ببرید.

افزایش فشارخون

مصرف غذاهای حاوی نمک یا سدیم زیاد میتوانند فشار خون را بالا ببرند. با مصرف غذاهای شور و پرنمک مقدار زیادی سدیم وارد بدن می گردد. مصرف زیاد نمک سدیم خون را بالا میبرد و بدن مقدار زیادی آب جذب می نماید تا بتواند سدیم اضافی را از خود خارج سازد و آب اضافه شده به بدن باعث افزایش فشار بر قلب و رگهای خونی میگردد. گرفتگی رگ های خونی و آب زیاد در بدن فشار خون را بالا می برد.

پف دست و پا

تا به حال متوجه تورم انگشتان دست یا پا شده اید؟ اینها می توانند با چیزی که خورده اید ارتباط داشته باشند. با مصرف غذاهای سرشار از سدیم، سدیم اضافی در جریان خون آزاد می گردد، اگرچه بدن دوست دارد تعادل سدیم و مایعات را در جریان خون حفظ کند، اما وقتی نمک زیادی در خون وجود دارد عدم تعادل مایعات آب را از سلول ها بیرون می کشد و به جریان خون وارد می نماید که باعث تورم و احتباس مایعات می گردد و بیشتر در انگشتان و سایر اندام ها قابل مشاهده است. جای نگرانی نیست زیرا بدن قادر به ایجاد تعادل است و تورم با گذشت زمان کاهش می یابد.

مسائل خواب

مصرف نمک زیاد می تواند بر کیفیت خواب تأثیر منفی بگذارد. مطالعه ای نشان داد که افزودن نمک به رژیم غذایی می تواند منجر به تعویق زمان خواب، عدم توانایی خواب خوب در شب و کابوس های مکرر گردد. افراد با رژیم غذایی نمکی تر بیان کردند که بعد از خواب احساس سرزندگی کمتری دارند. یک نظریه در خصوص چرایی این اتفاق این است که احتباس زیاد آب می تواند باعث تکرر ادرار گردد که افراد را در طول شب بیدار می نماید علاوه بر این احتباس مایعات می تواند خوابیدن در طول شب را مشکل سازد به خصوص برای کسانی که دچار آپنه خواب هستند.

زخم معده

افرادی که در برنامه غذایی خود نمک زیادی مصرف می نمایند، دچار بیماری های شدیدتر معده میشوند. نمک بر روی باکتریهایی به نام هلیکوباکتر پیلوری که عفونت معده ایجاد مینمایند، تاثیری می گذارد. هلیکوباکتر پیلوری که در معرض نمک قرار می گیرد، عملکرد ژنهای بیماری زای خود را افزایش می دهند. هر چه این ژنها فعال تر شوند، خطر آنها بیشتر می گردد.

لبهای ترک خورده

سدیم موجب کم آبی بدن می گردد و هنگامی که کمبود آب دارید، سلولهای بدن قادر به دریافت آب کافی نیستند و این شامل سلول های روی پوست و لب ها می گردد شکاف لب ها که به علت کمبود رطوبت ایجاد می گردد و می تواند با کمبود آب بدن بیشتر گردد پس حتما مقدار زیادی آب بنوشید و از غذاهای بیش از حد نمکی پرهیز تا از خشکی و ترک خوردگی لب جلوگیری کنید.

ضعف سلامت روده

سلامت روده تا حد زیادی به وسیله تعادل باکتری های خوب و بد در معده و روده مشخص می گردد. خوردن نمک زیاد رشد باکتری های بد روده به نام هلیکوباکتر پیلوری را تشویق می نماید این باکتری خاص تمایل به حمله مخاط معده و ایجاد عفونت دارد با اینکه عفونت ها معمولاً بی خطر هستند اما می توانند به یک بیماری جدی تبدیل شوند.

جوش و آکنه

پیش بینی بروز جوش سخت و جلوگیری از آنها به طور کامل غیرممکن است اما با اجتناب از بعضی عادات غذایی، می توانید احتمال بروز جوش را کاهش دهید. مطالعه ای نشان داد افرادی که آکنه را به طور مکرر تجربه می نمایند، رژیم غذایی حاوی سدیم بالا دارند، در حالی که رژیم کم سدیم آکنه کمتری ایجاد می نماید.

بی مزه شدن غذاها

مصرف زیاد نمک می تواند ذائقه شما را برهم بزند و آنچه که قبلاً طعم دار و خوشمزه به نظر می رسید ممکن است با گذشت زمان ملایم و بی مزه باشد پس وقتی غذاهای نمکی می خورید، جوانه های چشایی شما سازگار می شوند و برای تجربه همان طعم به نمک بیشتری احتیاج دارند و رفته رفته میلتان به غذاهای شور مثل چیپس و... بیشتر می گردد. غذای خود را با گیاهان تازه، ادویه ها و مرکبات، بدون استفاده از نمک طعم دار کنید.

درد قفسه سینه

هنگامی که مبتلا به فشار خون هستید فشار بیشتری بر دیواره عروق وارد می گردد در نتیجه، شریان های منتهی به قلب ممکن است نتوانند خون را به همان مقدار موثر تأمین نمایند و این می تواند باعث درد قفسه سینه گردد که به آنژین معروف است. این دردهای شدید قفسه سینه غالباً در حین فعالیت بدنی، زمانی که تقاضای خون از قلب بسیار بیشتر است، رخ می دهد.

سرگیجه

می دانید وقتی خیلی سریع بایستید ناگهان تعادل خود را از دست می دهید؟ اگر بیش از حد نمک بخورید، این ممکن است بیشتر اتفاق بیفتد. تحقیقات نشان داد که مصرف بیشتر سدیم با حملات مکرر و شدید سرگیجه همراه است.

احساس فشار در سر

مصرف نمک باعث افزایش فشار خون می گردد و فشار خون یکی از شایع ترین علل سردردهایی است که با احساس فشار در این قسمت همراه هستند. بعلاوه وقتی غذاهای شور و نمکی مصرف می کنید بدن را به سمت کم آبی می برید که خود باعث سردرد می گردد.

مسائل شناختی

مصرف زیاد نمک می تواند روی عملکرد شناختی تأثیر منفی بگذارد. سدیم در رژیم غذایی با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری های عروق مغزی مرتبط است پس با محدود کردن غذاهای حاوی سدیم فراوان و انتخاب غذاهای مفید برای سلامت مغز از مسائل شناختی جلوگیری کنید.

باد کردن و نفخ شکم

مصرف مقدار زیادی از نمک می تواند موجب نفخ و بادکردن شکم گردد زیرا مصرف مقدار زیادی نمک موجب افزایش احتباس آب شده و هضم مواد غذایی را سخت تر می سازد که در نتیجه با نفخ همراه است.

استخوان درد

مصرف زیاد نمک می تواند مانع بزرگی برای شکل گیری استخوان های محکم باشد. هنگامی که نمک زیادی می خورید، کلیه های شما نمی توانند آن را کاملاً دفع نمایند و این موجب کاهش کلسیم می گردد. کمبود کلسیم مزمن می تواند منجر به ضعف استخوان ها، مسائل دندانی و حتی باعث پوکی استخوان گردد.

گرفتگی عضلات

حفظ تعادل مناسب سدیم و پتاسیم برای سلامتی شما بسیار مهم است زیرا این عناصر شیمیایی مسئول انقباض عضلات هستند. اگر با مصرف بیش از حد نمک یا غذاهای شور تعادل را بر هم بزنید، ممکن است گرفتگی عضلات را احساس کنید.

سردرد

سردرد می تواند ناشی از کمبود خواب و ترک کافئین باشد، اما رژیم غذایی نقش مهمی دارد. کارشناسان بیان می نمایند کسانی که رژیم غذایی سرشار از سدیم دارند سردرد بیشتری را تجربه می نمایند پس با خوردن غذاهای کم سدیم به جلوگیری از سردرد یاری کنید.

سنگ کلیه

سدیم موجود در نمک، موجب جابجایی کلسیم و سدیم در لوله های ادراری شده و افزایش امکان تشکیل سنگ را به همراه دارد. صرف مایعات زیاد با افزایش حجم مواد محلول در بدن، پیش از اینکه کریستال نمک در دستگاه ادراری اشباع گردد به دفع سدیم اضافی یاری نموده و از بروز سنگ ادراری پیشگیری می نماید.

تشنگی زیاد

سدیم موجود در نمک به تعادل مایعات در بدن یاری می نماید و در صورت مصرف زیاد نمک، بدن به مایعات بیشتری برای پاکسازی و عملکرد درست عضلات و سایر اعضا احتیاج دارند. به یاد داشته باشید که عدم نوشیدن آب کافی بدن را مجبور به دفع مایعات از سلول ها می نماید و باعث کمبود آب می گردد.

دفع ادرار

کلیه ها خون بدن را تصفیه می نماید و آب اضافی را برای فراوری ادرار از بین می برد بعلاوه به حفظ تعادل سالم آب، نمک و مواد معدنی در خون یاری می نمایند اما با مصرف بیش از حد سدیم، آب بیشتری از سلولها و جریان خون خارج و به ادرار تبدیل شده و در نتیجه باعث تکرر ادرار می گردد.

منبع: خبرگزاری پانا

به "مصرف زیاد نمک با شما چه می نماید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مصرف زیاد نمک با شما چه می نماید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید